Mushin Challenge 2019

Mushin Challenge 15th edition 2019, Regionen på plass i årets utgave. På oppsettet for helgens kamper sto Horten, Færder, Modum, Oslo, Lørenskog og Ringerike. På dagen ble det denne gangen preget av endel sykdom, men da fikk man prøve å fylle inn etter beste evne. Mushin er som de fleste vet “sparring i skjerpede omstendigheter” man simulerer stevnet med håndplukkede kamper som gir god avkastning.

Konseptet er å ha en stevne simulering, og i hovedsak rettet mot de med ingen eller liten erfaring. Få dem inn i gamet, samt å ha en garanti for mye kamptid. Nå fikk man i år et klart skille mellom utøvere som har erfaring og de som var nye – så da kommer konseptet til sin rett ved å tilpasse så alle trekkes igjennom. Møre ja, men fulle kamper/kamptid. Her er det alltid litt mye adrenalin og høye skuldre, før man blir litt mer varm trøya og ser hvordan dette fungerer.

På ungdomstrinnet prøver man å være opplysende i de sammenheng hvor det tar litt mye av. Her, som man ser ellers i Norge, dukker gjennomgående teknikker til hodet vel fort opp når arenalinet stiger. Dette får man så ta tak i tidlig, samtidig som man får utøvere til å forstå at det faktisk var det som skjedde. Dette kommer ikke som vondt ment – kun fordi utøvere vil mye og blir ivrige. Og tanken er at man ikke skal straffe utøvere som er ivrige – kun lede dem inn på rett spor.

I løpet av dagen sved man av drøyt 40 kamper, som vil si noen og åtti runder – siden hver kamp har to runder uansett. Her fikk vi virkelig kost oss med evigunge fighters fra Færder, kreative utøvere fra Horten og ikke minst dyktige utøvere fra Lørenskog som trakk opp nivået med utøvere som har vært på farten før! Dette var stor stas, takk til David og hans team!

Det å lage kamper fremfor trekning gir gode kamper. Utfordringen er når man ikke kjenner alle like godt, da blir det litt mer som et vanlig stevne. Men her gjør utøvere en god jobb og ivaretar hverandre når man ser at nivåforskjellen blir litt for stor. Det er også bevisst gjort slik at arenaen skal være laidback så man får rom for å puste litt – imotsetning til det som fort kan oppleves som veldig sterilt.Ringerike kk vil takke alle som valgte å ta turen, og håper at de som kom fikk litt igjen for å bli med.

Mushin 2020? Ikke om det blir, men når!