Romanian International Open!

Lørdag 28.oktober ble Romanian International Open arrangert. Detter er en stor internasjonal turnering som favner om alle klasser, og da mener man alle klaser. NKO Norge var på plass, og det med tre utøvere. Egersund stilte med Markus Skailand på juniorsiden, og med Therese Østebrød i åpen vekt senior. I den klassen befant også Marleen Gregusson Ringerike. Coach for Egersund var Kristian Søyland.

Det totale nivået i Romania er høyt, og topp nivået er enda høyere. Det er være tilstede på slike turneringer gir et innblikk i hvordan de beste nasjonene i Europa konkurrerer i alle nivåer. Helt fra barn og opp til senior +40 år – «Old Masters» Det å delta på dette nivået er en kalibrering av et nivå som munner ut i toppen av Europa. Dette er man pent nødt til om man skal nærme seg de beste i Europa. Men trenger litt mer enn én gang å året om gjerne er EM.

Romanian International Cup 2019 – Picture Dan Grecu

Marcus Skailand deltok i U14 klassen – 50 kg, en klasse som hadde 18 deltagere Bulgaria, Ukraina, Ungarn, Moldova og selvsagt Romania. Bare påmeldingen kan få mange til å nøle. Marcus møtte rumensk motstand, og da visste man at det ble harde tak. I kampen var det som i resten av turneringen: hardt, fort og slitsomt. Spesielt tøffheten skiller seg vesentlig ut fra Norge. Marcus måtte se seg slått denne gangen, men i dette selskapet er det på en måte rett og rimelig også. Gevinsten kommer etter hvert i denne sammenheng, og en av de viktigste delene er gjort – det å få «kjent» litt på det nivået man ønsker å komme opp til. Dette var Marcus sin første store turnering internasjonalt – og det står det respekt av.

I damer open vekt hadde da altså Norge to av de 8 som var påmeldt. Litt blandet deltagelse, men i hovedsak fra Romania. Begge de norske kommer seg videre fra første kamp, og da «kniper» det betydelig til. Therese må ut i forlengelse mot Birgitte Margithazi / Romania, men greier helt i slutten på den og få inn en treff mot kroppen som avgjør kampen.

Marleen får et skikkelig tøft oppgjør mot svenske Mirjam Björklund, som ender etter 7 minutter strak fighting. Mirjam er beintøff, og flere av oss ble mektig imponert når vi så henne vinne EM i Praha U21 i juni. Hun levere knallharde teknikker og har en meget godt intens stil, som det krever mye å holde igjen for. 7 minutter og flaggene ble gitt til Marleen. Begge disse er også aktuelle 5.Oktober, hvor Mirjam stiller i British Open, og Marleen i Branko Memorial i Croatia. Sterk satsning av begge, her vil de møte de aller beste i Europa og Russland.

Da ble det et tilfelle egentlig ingen hadde sett for seg skje: de to norske møttes faktisk i finalen. Finalen ble nok et ørlite antiklimaks for begge, siden begge kom fra tøffe kamper – for så å møte lagvenninnen sin. Men siste kamp gikk sin gang, og etter 3 minutter kom Marleen ut på topp, etter å ha kontrollert kampen.

Romanian International Cup 2019 – Picture Dan Grecu

Som tidligere nevnt ift junior, bare det å melde seg på i turneringer i de her områdene gir et annet utgangspunkt enn ellers. Her vet man aldri hva man møter, så man må være villig til å ofre. Ofre de «målbare» resultat, seire og plasseringer for å vinne høyere nivå på sikt.

Gratulere til alle i Romania, Therese, Marcus, Marleen og Kristian.