Danish Open / Oyama Cup 2019

Lørdag 28.September var det to turneringer som ble avholdt I Danmark: Oyama Cup – for den yngre garde, og velkjente Danish Open for eldste junior og voksne. NKO og Norge satte et godt preg på begge turneringen, både i antall utøvere og prestasjoner.

NKO i Oyama Cup/Danish Open

Om man skal oppsummere den totale norske opplevelsen så er nok det kamptid som er et stikkord. Med pool og bronsefinaler ble det fort ganske mange ekstra minutter på matta for de påmeldte – og det er i realiteten derfor de kommer!

Oyama Cup

Denne turneringen har blitt arrangert i mange år, og har vært for de yngste, barn og junior. Ansvarlig for arrangementet er DKU’s barn og juniorkomite. Oyama Cup sin målsetning er: å gi unge utøvere verdifull kamptid i trygge rammer, og med rimelig kamptider. Dette holder Oyama Cup godt. Her kjører man pool/ alle mot alle, slik at utøvere får nettopp denne verdifulle kamptiden som bygger dem mer enn ukevis med trening. Det er store forskjeller mellom nye utøvere sin første kamp og andre kamp – og det på selve dagen.

Horten kk og Færder kk

Her får de norske ungdommer testet seg imot svenske og danske utøvere, og som regel er det relativt jevnt på nivået, og dette til sammen med god kamp avvikling så kommer man til målsetningene som Oyama Cup har. Og som sagt når det kjøres pool eller alle møter alle, så blir det godt med kamper. Da kommer også erfraringen med dette at man ikke er ferdig etter en kamp, hvor man da kan løse det med å gå hodeløst “all in” Da får man merke etterhvert at man trenger litt taktikk – spesielt utover dagen.

NB: I første rapport ble det nevnt at David White / Færder kom på 3.plass til tross for mest seire i klassen. Det viser seg (heldigvis) å være en feil i systemet – det riktige er at David vant sin klasse! Da blir det hele litt enklere å forstå! 🙂

Danish Open

Danish Open har lange tradisjoner, og går for å være et av de eldste stevnene inne Kyokushin – sett i Europa. Nå er det en stund siden sist Danish ble avhold (2015) og det kommer av at Danmark var verdskap for EM i 2017 – som da egentlig var et «Danish år» Norge har i nyere tid stilt godt opp under Danish, som parallelt med dette har moderert seg betydelig på nivå.

Det som har konkret endret seg, er at nå per i dag består turneringen mer av Norge, Sverige og Danmark + noe innslag av Polen og Ungarn. For litt tid tilbake var Polen og Ungarn inne i større grad med flere og tyngre meriterte utøvere, samt at Sverige også stilte med et skarpere lag. For Norge sin del må man nok si at det resulterer i noen flere kamper og i snitt høyere plasseringer, og ikke minst større deltagelse! Dette er veldig gledelig – og ikke minst utviklende for klubb,organisasjon og nasjon.

Arendal KK

Om det er verdt å dra? Så absolutt! Selv om det var på nippet til at Danish ble avlyst i år, så fikk man samlet til en akseptabel turnering. Dessverre var det ytterligere frafall, men en god arrangør jobb «skrudde» sammen klassene, la til bronsefinaler og avviklet årets Danish Open i god stil.

Resultater, og trekninger “hvem gikk mot hvem” (Kun Danish Open) finner HER

NKO hadde på dagen i Oyama Cup og Danish Open utøvere med fra Horten, Bergen (og dommer Bo Vidar), Færder og Arendal. I tillegg var Gansfjord og Fyllingen og deltok med utøvere.

Bergen KK