NKO Kick off – Reg Øst

Lørdag 24. August var det klart for et lite Kick off i regi Region øst. teknisk ansvarlig var Oslo Shinkyokushin, Ringerikes “filial” i Oslo. Sted var i lokalene til Oslo Karateklubb på kampen, hvor Oslo Shinkyokushin trener ukentlig, og vokser i omfang. Samlingen var lavterskel med formål å “dyppe tåa” litt i de forskjellige elementer man har i karaten. Oppmøtet var tett på 40 stykker, som er bra på en solskinnsdag..

På besøk hos Oslo Shinkyokushin var det flere kubber, og fra NKO var hele regionen representert, Arendal, Færder, Horten, Modum og Ringerike. I tillegg var det svært gledelig å få besøk av Lørenskog og utøvere fra Oyama Karate Norge! Bildene er tatt av Tony (the) Rytter / Modum KK

Som sagt var det meningen å kjøre litt av hvert ift de forskjellige disipliner, og det å få kommet igang rett og slett. Instruktører var for dagen Marleen Gregusson og Steffen Haukedalen. Rent treningsmessig var det lagt opp til at man kjørte trening basert på prinsipper og driller – og ikke enkelstående teknikker. I disse drillene og øvelsene lå det mye fysisk jobbing. Mye av dette er hentet fra treningsopphold utenfor Norge. Det å faktisk gjøre øvelser som bedrer Karaten din, kontra øvelser som man har mindre igjen for å gjøre rent karatefaglig.

Første økt ble det viet noe mer tid i retning av basic delen, samt noe varianter av Kata. Bevisstgjøring er et tema man alltid må legge trykk på. Og er man ærlig med seg selv, så er et ofte at det finnes litt mer å jobbe med enn man kanskje ønsker å innrømme. Innsatsen var upåklagelig, og innbakte styrkeøvelser i selve utførelsen av teknikker krever sitt – både av kropp og hodet.

Andre økt ble åpnet Steffen med “respons øvelser”, noe somm ble tema utover i økten. Her fikk man forskjellige øvelser med partner som går på dette med å respondere – unngå unødvendige pauser – fordi man ikke har fokus på det. Denne økta lå tettere opp i mot fight og kumite delen, men med et fokus på hvordan der allrounde treningen i klubben gagner alle – som en fighter må ha. Respons blandet med koordinasjon, noe mer krevende fotarbeide og teknikker ble avsluttende del, før man gikk over på en litt tøffere med Marleen.

Styrke – innbakt i teknikker , denne gangen med fokus på spark. Og dette med å få kjeden av reaksjon muskulært riktig i sparket. Dette kjenner noen igjen fra treningen med de rumenske Shihan’s og Sensei’s som har vært på besøk flere ganger, og som marleen har bodd hos over en lengre tid. Videre fra dette beveget man seg inn i sparke kombinasjoner, der man ble peppet med å holde dette rent teknisk, uten å kompensere for dårlig balanse osv.

Totalt sett en god samling hvor regionen kom sammen og kjørte litt diverse denne gangen,, neste skudd på stammen er juniorsamling i Horten 7 og 8 September (Bård bbrodshaug@hotmail.com) Dette blir en kampsamling for den yngre garde.

Takk til alle som deltok!