NKO på Kickoff i Sverige

Helgen 17-18 August deltok Horten Karateklubb, Arendal Karateklubb, Oslo Shin og Ringerike Karateklubb på Kickoff i Sverige. Her var man så heldig å bli bedt inn til det svenske landslagets kickoff – regi landslagstrener Sverige, Magnus Hanssen, sted Keiko, Göteborg. Med andre ord blir man koblet opp til et nivå som er kjent for å kunne håntere topp Europeisk nivå. Her ble det kjørt et tilpasset opplegg lørdag og søndag morgen. Siste økt for helgen, var regionsquad for seniors. Et samarbeid mellom 5 klubber i Göteborg omerådet ,ble avholdt på Göteborg Karate Kai, Shihan Howard Collins Dojo. På disse økter er tema kamp og litt fys trening ble det også plass til.

Det er allment kjent at Sverige er Norges Kyokushin-storebror, og ikke minst når det kommer til fight. Og nettopp fight var temaet denne helgen som det skulle være kickoff for det svenske landslaget. For at dette skulle bli mulig, så var det slik at nivået ble senket noe for at man kunne bli med, dvs at man ikke da måtte ha en landslagsdrakt i skapet for å bli med, men “varm i trøya” var man nødt til å være. Dette gjorde også sitt til at apparat i klubbene kom med.

Vel fremme i Gøteborg, Keiko, ble man møtt med et helprofesjonelt opplegg, som ga et innblikk i hvordan fokus og opplegg kan være på en landslagssamling. Her kunne man ha skrevet en god del om hva som utgjør de store forskjeller,(Norge og Sverige) og den absolutt korteste verson av dette vil være: forståelse. Det å forstå hva som faktisk gjør en bedre, hva man må bruke tiden på. Nå er man ikke helt ukjent med akkurat denne delen, sett ut i fra hvor mye tid enkelte legger ned kontra andre – mens resultatene ikke står helt i samsvar med dette. Teknikk, sparring og meget kamp-relatert styrketrening stod på programmet over denne helgen.

En ting er at man faktisk kjenner Karateteknikken i selve øvelsen en annen ting er hvor mye mer motiverende dette er enn noe mer “grunn” styrketrening. Testing var også et tema under helgen, og inn under termen “testing” kommer det ganske mye frem. At testing er en bra sak det tviler ingen på, men hva man skal teste og ikke minst hvordan leser man testresultat, hva betyr det faktisk? – ja der er det langt i mellom ytterpunktene hjemme i Norge.

Sverige har ikke mindre enn fire herrer klare til VM, og det er mildt sagt svært interessant å snakke med disse, høre på deres erfaringer – og ikke minst få “kjenne litt” på kruttet – dog i moderate doser.

Keiko Fighting & Fitness har i en årekke produsert champions og gode fighters, og sitter på noen av Sveriges best meriterte utøvere gjennom tiden. Nylig ble Mirjam Björklund U-21 European Champion OG ble tildelt Spritit award. Kunskapen er ubestridt topp, det samme miljøet. En blir godt mottatt på Keiko, i og utenfor Dojo er man ivarertatt av Ping Kam og Magnus Hanssen. Keiko er om man ikke huske rfeil 15 år i år,rundt disse dager.

Søndag ble en tøff dag, men igjen svært meningsfylt. Morgen passet var et godt sammensatt “fyspass” med svært gode øvelser til forbedring av fullkontakt elementer. Meget motiverende – men å kjenne at man blir riktig belastet og sliten gir utelukket god driwe. Dagens andre pass var Regionsquad fighting for voksne. Et samarbeid mellom 5 klubber i Göteborg omerådet, denne gangen samlet på GKK.

Her fikk man to timers fight og fys pass, bygged opp av GKK’s egen instruktører men Shihan Howard Collins i spissen. Her var det teknisk oppvarming, oppgaver og ikke minst en bevisstgjøring om hva man skulle oppnå med de forskjellige angrep. Etterhvert fløt det over i ren oppgavesparring, videre inn i frisparring og avsluttningsvis inn i rene fysøvelser – imellom kamprelaterte øvelser. Dette ble hard økt – og med morgenøkta i kroppen må man innrømme at man manglet nok litt i fart og spenst på slutten!

Så var det å sette kursen hjemover igjen, og selv om kroppen var nede så var humøret på topp! Under 4 timer senere var alle vel hjemme – bedre kan det ikke bli!