NKO i EM Open-weight 2018

Denne helgen avholes en av de virkelig tyngre turneringene i Europa – Shinkyokushin Open-Weight European Championship. Nivået er skyhøyt, og i årets line up er det pakket med fighters som har tatt titler i alt av organisasjoner og turneringer. Og NKO er mist oppe  det hele! Tidsplan LIVE og trekning foreligger..Dette EM er altså åpen vekt for seniorer, samtidig egne klasser for U-21,U-16. Med disse tre klassene er det alikevel over 420 utøvere fordelt på 25 land. Dette gjør sitt til at det er av betydelig størrelse. Antall utøvere er ofte ikke noe målestokk ift størrelse, ettersom det har blitt mer og mer vanlig rundt om, å fylle på med barn helt ned i 8-10 års alderen. Det er det heldigvis ikke behov for i dette tilfelle.

16 årsklassen og 18-21 års klassen blir avholdt i dag, fredag 23 November, mens åpenvekt lørdag 24 november.

NKO Shin Norge er represenntert med utøvere, legleder og dommere. 3 utøvere er påmeldt, 2 i dame klassen og en i herrer.

I dameklassen stiller Jeanette Johannessen, Bergen og Marleen Gregusson, Ringerike. Bjørn Eirik Orstad stiller i herreklassen.

Dette går i Buapest, og det blir sendt LIVE. Kampene starter klokken 09.00, ingen tidsforskjell.

24TH NOVEMBER 2018: ADULTS OPEN EUROPEAN CHAMPIONSHIPS – ON 1TATAMI
08.00 Opening of the sports hall
09.00 – 13.00 Qualifying bouts
13.00 – 14.00 Lunch break – Demonstrations (lunch break will be some less if will be more bouts)
14.00 – 14.30 Opening ceremony
14.30 – 15.00 Demonstrations
15.00 – 16.00 Quarterfinals and semifinals
16.00 – 17.00 Finals and Demonstrations (European and World champions)
17.00 Closing ceremony

Det norske laget møter hard motstand, og som sagt så er dette feltet pakket med verdens, Europamestere / medaljører, tatt på kryss av alle organisasjoner.

I dameklassen er det 36 fighters, og det vil si at man må gå 5 -6 kamper for å ta tittelen. I herreklassen har det forsvunnet endel fighters, fra 44 er man nå på 38 fighters. I dette frafallet er det faktisk flere av profilene som er ute, fra land som Litauen, Ukraina og Aserbajdsjan som innholder verdensmestere, Europa mestere m.m.

Alt går på en matte, så kampnummer gjelder totalt sett.

 

Jeanette Johannsen har kamp nummer 2 mot Kristina Kojundžić, Kroatia. En langt større utøver, men det er selvsagt slik der er i åpen vekt. Kojundžić er rutinert, men har ikke greid å komme seg opp på pallen i f.eks EM

Bjørn E Orstad møter Eventas Gužauskas, Litauen i kamp nummer 10. Eventas er en toppfighter, og går til vanlig i den tyngste vektklassen. Har EM meritter og er regjerende EM mester fra +95 kg fra i vår og regjerede åpenvekt mester (2016)

Marleen Gregusson går kamp nummer 19, møter Erika Rukšėnaitė, Litauen, top 3 i EM fra i vår, og også en av toppfighters i sin vektklasse.

NKO sine utøvere vil som alltid gi sitt beste, og denne gangen ledet av Kristian Søyland, Egersund. Erfaringer, relasjonsbygging og representasjon kommer alt inn under deltagelsen Og som alltid får NKO sin del av kaken når utøvere deler sine erfaringer etter endt turnering.