NKO klare for EM 2018

11og 12 Mai avholdes Europamesterskapet i Polen. Shinkyokushin EM avholdes hver vår da i vektklasser og i Kata. Senior og eldste Juniorklassen. (16/17) Hver høst er det U-21,U-16 og U-14 EM samt “Open weight” for senior dame/herre. Shinkyokushin EM holder skyhøyt nivå, og i startfeltet finner man utøvere som har tatt EM/VM titler i et flertall forbund rundt om i verden. Størrelsemessig er det få hvis noen som er større.

Shinkyokushin EM har (som alle) sin struktur. På grunn av størrelsen på organisasjoen har man holdt seg til den Europeiske regionen. Dvs at selv land som Russland og Kasakstan ikke er med i EM. De land som ligger lengst mot øst blir Aserbajdsjan og Georgia. Det er også slik at EM fungerer som kvalifisering til VM i vektklasser samt VM åpenvekt (i tillegg til de kvoter hvert land har)

Som sagt så holder EM skyhøyt nivå, og det er noe man alltid ville ha sagt. Men her er det utøvere som har gått i flere organisasjoner på EM og VM nivå, og ikke bare plassert seg men vunnet klassene sine, og slått ut respektive mestere på sin veg.

Det vil med andre ord si at det er formidable utfordringer de norske utøverene møter. Når det er sagt, så holder man det hele i “realistiske tøyler” Som en liten Kyokushin nasjon, forventer man å møte de beste tidlig. Dette blir “vår del” av gamet. Hva man kan forvente rent resultatmessig blir for de fleste involverte naturlig å måle i prestasjon.

Norge med fire utøvere til dette EM, en litt slanket tropp ift sykdom og dertil mangel på oppkjøring. -da hadde man som i fjor også fått med noe junior samt Kata. Men det er uansett en bra gjeng som stiller, og det til et sterkt EM hvor alt må kjempes for!