NKO Sommerleir 2008 – 2018

Sist sommer, i 2017 var det egentlig ti års jubileum for NKO Shinkyokushin Norge. På sommerleiren 2007, Moi ble NKO etablert, og etter et år med prøvetid ble man tatt opp i WKO. Selv om man ble etablert i 2007, ble det året etter som mange følte var startskuddet. Da først fikk man en en retning om hvordan dette kunne bli. Den sommerleiren kom selveste Kenji Midori Shihan på besøk pluss Shihan Brian Fitkin.

2008 ble startskudd for NKO hvor man fort innså at man nå tilhørte noe langt større, og til de grader inkluderende.

2008 var altså året, og Bolærne utenfor Tønsberg var stedet. Ikke bare skulle Midori komme, han hadde også med seg ytterligere to mann. En av den var da nylig All Japan Open vinner i lettvekt – “OK” man å ha i fightgruppa…! Yasukazu Koi Shihan, som er Midori sin høyre hånd var da altså tredje mann fra Japan. Mange ble nok litt starstruck med dette kalibret av instruktører, men noe av det som gjorde aller sterkest inntrykk var hvor ydmyke og folkelige disse herrer var. Og for ikke å snakke om at dem var på plass lenge før treningene og kjørte skikkelige økter med egentreninger!

2009 var det på Moi sommerleiren skule være. Denne geniale løsningen med å veksle på øst/vest etter som medlemsmassen i hovedsak befant seg der var (er) glimrende. Shihan Brian Fitkin var på plass nok en gang, og det tyder seg klart at Shihan Fitkin har/har hatt en sentral rolle i Norges oppbygging.

På fight delen dette året hadde man hanket inn Sensei Kazuhito Yamada. Han kom direkte fra World Cup i Russland. Yamada var firedoblet All Japan Open Champion weight category, og Japans landslagsutøverer for mange år!

I 2010 var det da altså tilbake til Østlandet, og denne gangen var det Bulgaria som stod på listen, og ingen andre enn den mest meriterte utøver man kan oppdrive, Sensei Valeri Dimitrov. I tillegg til å være så merritert at man ikke kan forstå det, er Dimitrov en helt utrolig ydmyk person. Fra Sverige var Shihan Michael Söderkvist gjest. Dette var for de fleste et nytt innslag fra nabolandet, og et svært populært innslag også. Og ikke bare var han en utrolig habil Kyokushin instruktør, han hadde en bred Budo bakgrunn, og en viten om den Japanske kultur. Dette fikk man også nytt gått av, siden han da avholdt et utrolig seminar på dette under leiren.

2011 på Moi, Shihan Brian Fitkin, Shihan Michael Söderkvist, Shihan Lloyd Payne! Sverige var da altså inne med en skikkelig bredside! Hver og en med sin unike kunskap, personlighet og ikke minst erfaringer innen Kyokushin. Som man ser av denne oppsummeringen, så er et uten tvil meget god hjelp fra nabolandet Sverige.Dette er langt mer enn “utøvere” dette er mennesker som har dedikert sitt liv til Karaten, og som ikke gjør noe annet enn Karate og Kyokushin. Å ha levet med Sosai Oyama er noe langt mer enn å dra på en sommerleir me tre økter om dagen!

2012 Kjørte man et hel Japansk instruktør team: Shihan Kunihiro Suzuki og Shihan Kumiko Sunakawa! Dette var nesten helt utenkelig! Suzuki er en av Japans mest meriterte utøvere på kryss av alle organisasjoer, og ikke minst vinner av VM åpen vekt i 2003! Sunakawa hadde vært i Norge før, og var for flere litt mer kjent. Hun har en ekstremt god evne til å formiddle det hun måtte instruere i – og det kan være basic, kumite og/eller Kata. En utrolig god all rounder! Aktuell denne høsten i Norge!

Suzuki la offisielt opp året etter i VM for vektklasser (World Cup) i Litauen, hvor han fikk stående applaus av alle fremmøtte i Siemens Arena. Verd å merke seg er at han har selvfølgelig ikke gitt seg med å fighte – i Japan fighter Suzuki fortsatt!

2013 Shihan Brian Fitkin og Shihan Michael Söderkvist , som nå var mer og mer fast inventar gjorde alltid til at leirene fikk det enormt gode løftet på utvikling. Da blir det litt kontinuitet i det også. Med disse instruktør kapasitetene får man instruksjon i dybden. Og det er ikke til å stikke under en stol, at mye av det man trodde man kunne…vel!

På alternativt selvforsvar denne gangen var Sverre Jakob Løvstad. Ti års som proffesjonell fighter innen MMA og et godt tilskudd til selvforvars delen.

2014 Så fikk man besøk av Sverige og Spania. Sensei Magnus Hanssen Sveriges landslags trener og Sempai Jimmie Collin som var elitefighter på topp nivå. Disse to har betydd mye for den nosrke delen som forsøker å komme seg videre innen kamp disiplinen. Ikke bare har man hatt felles samlinger og utbytte den veien, men det er også en effekt i det å se at anndre kan få det til.

Jimmie Collin la opp sin karriere i 2017, og da som Sveriges absolutte topp fighter noensinne.

Shihan Juan Carlos Escalera fra Spania som stod for mye av den teksniske basic/Kata delen. Her fikk man utrolig kompetente utøvere, og Spania kom også inn for første gang på NKO sin sommerleir. Juan Carlos Escalera er en av de virkelig betydningsfulle instruktører i Europa, og driver med dette på heltid. Det alene setter han i en klasse over mange.

Han var en av de som ble håndplukket ut når WKO Shinkyokushinkai skulle oppgradere sine offisielle Kata DVD`s. Dette er særdeles stor annerkjennelse som setter ting i perspektiv.

2015 Shihan Howard Collins og Shihan Håkan Nygren. To topp svenske Shihan`s med unik kompetanse! Dette var jo også noen som mange i Norge hadde et forhold til fra tidligere, og ser man fra hvilke mijø disse herrer kommer fra så forstår man at forskjellen til Norge er stor. Tar man Shihan Collins, og hans Gøteborg Karate Kai men over 250 aktive medlemmer og ble grunnlagt i 1965..

2016 Japan og Danmark gjestet oss med instruktører denne gangen, Shihan Kumiko Sunakawa og Shihan Jesper Trier. Kumiko har ikke bare blitt litt Norgeskjent sånn sett med flere besøk. Men nå har flere medlemmer vært jevnlig i Japan i hennes Dojo og trent. Dette bygger en strerk relasjon, og kontakt holdes på dette viset ca hvr 6. mnd. Jesper Trier er en gammel Norgesvenn. Og her strekker det seg tilbake tilbake til Kyokushin oppstandelsen i Norge. Trier innehar særdeles gode kunskaper – og det på alle elementer.

2017 Shihan Lloyd Payne gjestet nok engang Moi og NKO sin sommerleir. Akkurat dette året fikk man vektklasse vm i samme periode, så da måtte Shihan Fitkin melde pass.

Et poeng sånn sett til alle år er at også norske instruktører detar. Men som faglig rå har peket ut – gjesteinstruktører skal brukes opptimalt, og norske skal alle få delta på treninger slik at de også utvikler seg. En sommerleier skal være oppløftene for alle parter, og selvsagt intruktører trenger også sårt opppdateringer og ettersyn på lik linje med alle andre.

2018 blir et ti år jubileum siden vi var på Bolærne med Midori. Dette året har man Romanias toppsjikt med elite fighter Sensei Marius Ilas (7 ganger EM mester m.m.) Shihan Anca Wallmen (country representativ, EM mester i Kata og Kumite) Sensei Harris Wallmen (Rumenske landlagstrener) Disse tre er blant de mest ettertraktede instruktører i Europa.

ER DU KLAR FOR 2018??!