NKO i Scottish Open 2018 – DRAWS

I dag 24. Februar stiller NKO med fire utøvere i Scottish Open. Scottish Open treffer godt på kalenderen med tanke på tidspunktet, og har med dette blitt et stevne flere har vurdert. Kvalitetsmessig har Scottish mye å gå på, og årets utgave er betydelig redusert fra fjorårets, men da ble heller ikke Diamond Cup i belgia arrangert på samme dag. Uansett NKO er på plass for å høste erfaringer og representere.

Dagens utøvere er fra Bergen kk og Egersund, Jeanette Johannessen, Bjørn Eirik Orstad, Therese Netland Østerbrød og Kristian Søyland.

Som sagt så har Norge bakket dette stevne opp i flere år, og nivåmessig så har det også vært et passende nivå å entre. Deltagelsen har i hovedsak vært fra de Britiske øyer og Norden. Sverige og Danmark var av de som trakk nivået betydelig opp, og når Polen og Nederland blant annet kom inn de to siste år ble det ytterligere drag over det.

Men det skal sies at arrangørmessig og hva man har gjort med dette er lite. Stevnet ser ut som det er i forfall når det kommer til de ordinære klassene, og er som sagt kraftig redusert fra i fjor. Det er ikke til å stikke under en stol at det er et “gymsal stevne” og muligheten med å gjøre noe mer ut av det kan mye mulig være forbi. For å sette ting i perpektiv så hadde flere klasser blitt avlyst om ikke Norge hadde deltatt i dag. Det med utøvere fra NKKO og NKO.

Jeanette Johannessen, Bergen KK stiller i lettvekt. Jeanette har bygget seg opp sakte med sikkert og har deltatt i Scottish tidligere. Klassen har seks utøvere, hvor av 3 stykker er fra Norge. De resterende er utøvere fra Irland, Wales og England, og ligger nivåmessig ikke noe bedre til enn de norske. Erfaringsmessig blir det “hjemme – bortelag” her, så om seier skal innkasseres må en ha mer “bevis” enn normalt. Men vi har god tro på Jeanette som blir den norske spissen i denne klassen, med noterte seire mot de andre norske ved nasjonale turneringer.

Bjørn Eirik Orstad Bergen KK. Den tidligere Bryne fighteren som nå går for Bergen er den med mest erfaring i den norske troppen. Bjørn Eirik har mangeårig erfaring fra internasjonal fighting, og dertil meritter å vise til også. Fighter som regel i lettere vektklasse, men har tatt utfordringen å stille i den tyngste. Da slipper man sånn sett også (mest sansynelig) et eventuelt familie oppgjør, med regjerende Scottish mester Rasmus som er favoritt i -80. Bjørn Eirik vil by på hard fysisk fighting for alle de som møter han, og man må ha godt fysikk og/eller svært god teknikk for å demme opp dette. Tungvekt på åtte utøvere, og det kan bli en norsk finale her.

Kristian Søyland, Egersund må eventuelt bli utøver nummer to i en norsk finale. Vel vi er kanskje opptimister at Norge skal komme igjennom med begge sine, det er en faktisk mulighet for det. De sterkeste utfordringene tror vi ligger i Simon Eriksson og Dave King. Søyland på sin side har virkelig vist god teknisk utvikling, og har særdeles rammende teknikker. Til tross for relativt kort fartstid innen fullkontakt, er Søyland effektiv og utfordrende å møte på matta. En skadefri Søyland vil sette merker på alle han møter i klassen, og med mulighet til å avgjøre før full tid kan det gå rask fremover i turneringen. Vil Søyland forbedre sin 3.plass fra 2017?

Therese Netland Østerbrød, Egersund fighter i pluss 65 kg i år. Denne klassen er snudd litt på hodet fra i fjor, hvor man hadde åtte utøvere, halvparten med VM medaljer – til en klasse hvor det er kun to utøvere. Therese og Lyndsay Moulden fra Wales. Therese er i oppbygging og deltar jevnlig på stevner, som gjør at fremgangen går i riktig retning. Så vidt vi husker er det Therese`s første Scottish Open, så det blir også en erfaring å bringe videre. Therese`s motstand har deltatt i internasjonale turneringer før ala British Open, men har ikke de tunge meritter å viise til. Vi har tro på at Therese kan gjøre det godt i møte med Moulden, få skrudd på “motoren” for fullt å sluppet ut det som er å komme med!

Vi ønsker alle lykke til!

Trekningen for årets turnering er ute, og det har gjort ytterligere endringer. Menn lettvekt er slått sammen med mellomvekt. Lite imponerende av arangær at man da har satt opp to lettvektere som ikke møtes i første kamp, men at en har fått walk over og den andre må møte en av favorittene i mellomvektklassen. Rettelse, det har blitt avholdt en kamp i lettvekt som oppsatt. Videre er de også med i mellomvekt etter hva listene tilsier. Damer tungvekt her som sagt en kamp, derfor ingen trekningsliste. Etter antallet og trekning, så blir det bra med edelt metall på Norge, men det man må håpe på i større grad er utbytte av hva som skjer på matta i de tilfeller.