Gode prestasjoner i Stora Höga Open!

NKO hadde et solid lag på plass under året Stora Höga Open, som avholdes i Sverige hvert år. Turneringen er midt i blinken for nivå og utbytte med tanke på det man trenger i Norge. Med rett i underkant av 200 påmelde utøvere, og med et kampsystem som kombinerer cup og pool, er utbytte mildt sagt stort! De norske utøverene gikk 3 og fire kamper hver(!) Gg i tillegg til dette vanket det også forlengelser i kampene. Dvs at her fikk man mer kamptid på en dag, enn hva man gjør på et år i Norge. Stevnet er ypperlig som et ungdom/rekrutt stevne, men her tilbud for senior også, både i semi og fullkontakt. Bilder fra Færder web

27. Januar (2018) deltok Færder, Horten og Ringerike karateklubb også i år på Stora Höga Open, Sverige. Det er et stevne som blir satset på fra Region Øst, og det av flere grunner. Reiseveg er rundt tre timer med bil fra klubbene i Norge. Deltagelsen var i år på rett under 200 deltagere. Det avholdes årlig, og tidlig i sessongen som et kickoff stevne. Det dekker alle klasser, og har som første prioritering å gi deltagere stevne erfaring. Det er ikke et elitestevne selv om det tilbyr fullkontakt, men ypperlig for å bygge. Samt at her kan klubbene dra med et samlet lag, alt fra ung til voksen. Les også Færder sitt referat!

Det er ingen tvil om at det ligger flere svar i denne avviklngen av turneringen, når en ser på forskjeller Norge/Sverige. Men man må også være realistisk, for man kan ikke sammenligne blindt på alle plan. Kikker man for eksempel på antall deltagere, rundt 200 stykker, så skjønner man at det er et punkt man ikke kan sammenligne på. Det er heller på avviklingen og regelverk. Som nevnt kombinasjon av pool og cup system, som gir utøvere en garanti for kamptid – uavhengig av resultater. Det å få erfart 3 og 4 kamper på samme dag som junior, gir en enorm erfaring, og et helt annet inntrykk enn 1-2. Dette er to-delt. Pga et større antall utøvere i Sverige, så er dette vanskeligere å få til i Norge, men ved bruk av systemer som pool og rekvalifisering, kan man endre betydelig.

Bildet er fra Horten KK Facebook les også referat!

De norske utøverene gikk igjennom dagen og høstet erfaring, tap og vinn med samme sinn mentaliteten var nok gjenkjennelig. Den norske troppen bestod av et godt blandet lag, hvor erfaringen var forskjellig. Men akkurat det er ingen problem, her fikk alle med seg noe hjem. Med mange matter og kamper, er det godt å ha en arrangør som er oppe på det tekniske. Løpende oppdatering på nett, på sekundet! -gjør at dette går på skinner. Alt av kampoppsett, hvem som går videre m.m. er på sekundet oppdatert, og det gjør at alle kan følge med selv. Dete er også et upåklagelig samhold og samarbeid blant NKO sine klubber, og her hjelper man hverandre med hva det måtte være.

Bildet fra Ringerike KK webside, les også referat.

Forlengelser er også en unik erfaring. Her opplever man noe som nesten ingen i Norge opplever på stevne. Det er kun i fullkontakt hvor det dukker opp evt forlengelser. For de som skal ende opp i fullkontakt, så er dette en erfaring som er helt avgjørende å få med seg som junior. Ikke bare er det den mentale delen som spiller inn, hvor man kan kjenne på følelsen av å ikke ha lyst til å gå mer kamp  til tross for at det er jo dette man elsker!? Dette gjør også sitt til at man må les må lære seg hva som er effektivt.

Vet man at det er slutt etter eksagt tid, så er det typisk at det blir mengde teknikker som man tyr til. Når man er vant til dette og entrer fullkontakt, får man oppleve at dette ikke bare er lite effektivt, man blir regelrett straffet – med rette, for det. Dommere og utøvere bryr seg ikke om “kolibri stilen” og når man er tom pga mindre effektive teknikker, må man gå en runde til. På toppen av dette tror man at det skyldes dårlig form, og drar hjem til mer blåpute og bakkeløp.

Husker man hva Bo Vidar Sensei sa på sommerleiren, som representant fra dommerstanden : “vi skal ikke ned på kriterie antall teknikker”  Dette er ikke bare et godt tips, dette er helt avgjørende for å kunne henge med og utvikle seg som fullkontakt utøver eller trener.

Men det er ikke lett, når armer og ben oppfører seg som kokt spaghetti, og viljen er på topp! Nå skal det ikke sies at dette var tilfelle denne helgen.. Etter en prat med noen av de norske deltagerene, er det ingen tvil om at denne turneringen står allerede på terminlisten for 2019 – man kan rett og slett ikke gå glipp av den!