Vårslipp i Horten 2017!

IMG_20170429_134802448 – KopiJunior Cup i Horten er intet nytt fenomen, men i år hadde man en litt annet fokus på målgruppe enn tidligere.  Region Øst utgjorde tyngden, pluss at det var også noen utenifra. Horten Karateklubb leverte et plettfritt arrangement, men alle faktorer godt ivaretatt!

Horten Kareteklubb har som alle vet en meget god tradisjon på det å arrange Junior Cup. Tidligere hadde man bygget opp et solid stevne som ikke bare tok for seg Norge men flere og flee klubber fra Sverige kom også jevnlig. Men så begynte man å sette dato far andre eventer for tett, og man mått avlyse, gi avkall på Sverige og spisskompetanse.

IMG_20170429_134526760Årets Junior Cup ble da lansert med et nytt fokus:

“-liten eller ingen stevneerfaring.”

Dette krever mye forarbeid, og det er ikke rent få timer Horten med Bård, Terje, Henrik, Even med flere gjorde av arbeid denne helgen. Dommer teamet, ledet av Gorm Øian lot heller ingen ting falle over som tilfeldigheter. Her var man “på” hele tiden for å sikre utøvere som kanskje skal starte en karriere akkurat her! Og at dette var en selvfølge viste seg å gi gode resultater. Barn og ungdom fikk gode opplevelser styrt av dommere som vet hva det her dreier seg om.

Det er noe med denne første opplevelsen på kamp-delen som er sårbar, og det er et stort ansvar. Godt jobber av arrangør og apparat! Vi legger til at det er noen klubbledere/trenere som bør våkne opp, for det å sette seg i bilen å kjøre flere timer til en turnering som er for nybegynnere – vel vitende om at bak i bilden sitter det noen som har deltatt på flere stevner, vunnet dem, og gått kamper jevnlig de siste par år. Vel, er det egentlig noe stort å banke opp noen som ikke kan forsvare seg?

Ringerike_raiders

Et solid oppmøte fra regionen var naturlig nok fundamentet, og for uten Horten, var Færder, Modum, Lørenskog og Ringerike på plass. Fra sør kom Arendal, og fra vest hadde Gansfjord og Egersund funnet veien! Dette gjorde sitt til at det var gode klasser både på Kata og kamp klassene. Når det kom til kabalen, så var det en solid jobb som var blitt gjort, og det er litt av stykke arbeid som skal til for “å mette alle munner”

innsatsen var det ikke noe å si på, og selv om nerver var et tema klarte den unge garde seg svært godt! Det varmet særdeles god når man så at noen justerte seg ned, siden motstanden ikke var så skummel som anntatt. Vant gjorde man alikevel, men den på andre siden fikk også være med på kvalitetstiden!

Etterhvert så høynet alderen, og kontakten, og det gikk hardt for seg på matten med mange tøffe oppgjør. Her fikk også den yngre garde llitt store øyne, når de fikk se hvordan dette skulle bli om noen år….-men det var lenge til da!

Modum_MonstersBreddeidrett, amatøridrett og ikke minst lavterskeltibud – alt dette treffer det vi jobber med. Og inn under dette gjelder det også å huske at prestasjon ikke er det samme som resultat. en pokal, eller plassering er ikke det man skal legge fokus på, men å få alle rundt seg til prestere bedre. dette løfter det totale nivået og gir en felles gevinst.

Junior cup`n i Horten er et slikt type arrangement som forsterker disse verdier, og holder avstaden til kynisk jakt på 1.plasser og facebook profilering.

Smilet er like bredt om det går sånn eller sånn – og dette gjør at alle venter på neste Junior Cup i Horten! Stort Osu og takk til alle som deltok på den ene eller andre måten, alle bidrar til alles beste!