Fight Camp Tromsø 2017

For åttende gang var det klart for den årlige kampleiren som bir avholdt i Tromsø. Klubben i Nordens Paris er et knytepunkt i nord, aktivitetsmessig såvel som geografisk – og kanskje i den rekkefølgen. Klubben har lagt bak seg et 2016 som går inn som klubbens sterkeste på mange år – om ikke det sterkeste noensinne! Tc2017

Det var nok en gang sollid oppmøte på leiren, og for uten Tromsø, hadde Finnsnes, Harstad utøvere på plass, samt at Ringerike stillte med utøvere, deriblant instruktør for leiren. Og helt på tampe fikk man også en liten snarvisitt fra Vatsø.

Leiren startet fredag med to økter, en for den yngre garde og en for seniorer. På begge øktene ble det jobbet med mye som er meget viktig i kamptrening, men som er også svært så relevant når det kommer til å trene opp et menneske fysisk, med alt det innebærer. Motorisk trening med teknikker og bevegelse stemmer godt overens med dagens langt mer mobile kampbildet – og det er langt mer krevende og fysisk for en som trener for “å holde seg i form” også. Og muligens den aller største gevinst, aktiviserer hodet i treningen. Det ble også lagt inn litt trenings relaterte tips.

Bilder: Kenneth Augdal

DF1_0833

Lørdagen var et faktum, og her ble det ikke gitt ved dørene. 6 økter ble gjennomført, tre hver for junior og senior. Det var gode arbeidsøkter som holdt utøverene varme  til en hver tid. Som en rød tråd ble det fortsatt med den totale treningen, teknisk med bevegelse og utfordringer for hodet og kropp. Inne i mellom var det også lagt vekt på å få inn litt detaljer om hva som rørte seg i den internasjonale fightingen, hva som var trender og populært.

Dagen gikk i ett, og det var tydelig at noen kropper ble noe litt stivere mot slutten. Men humøret og spiriten var på topp! Siste økt var mettet med sparring, og da i mange forskjellige varianter og variasjoner så man ikke så lett faller tilbake på det man kan fra før. Alt ble avsluttet med noen tekniske styrkeøvelser, hvor poenget var å gjennomføre for å få innblikk i nye øvelse først og fremst, ikke kjøre seg i senk.

Fight camp Tromsø, et sted hvor alle lærer av hverandre!

Besøk Tromsø karateklubb sin website for mer, bilder og referat!

DF1_0756 – Kopi