NKO i Stora Höga Open, Sverige

stora-hoga-open-kumite-2017-cover_845x315Det er ikke første gang Norge er med i Stora Höga Open i Sverige. Dette er i hovedsag en meget godt tilpasset turnering for den yngre garde, og som kjent så har Sverige en mer detaljert tilpassing i regelverket enn Norge når det kommer til vekt og alder. På toppen av dette har man nå også lagt på seniorklasser, og der var det også godt nivå – av de over 170 påmelde! Lørdag 4.Februar – Sverige

horten 17⇐Horten hadde med fire friske utøvere denne gang, og til og med en debutant, Andreas Daus. De som var med fra Horten:  Ida Aurora Karlsen 13 år, Andreas Daus 17, Mathias Rafoss 15 og Marie Moe Haughem 17 år.

Færder hadde også en bra gjeng med, og til og med Mathias Alexander Jahrn som gikk i en meget tøff seniorklasse. For uten han var Elisa Ryen-Grødahl 12/13 semi, Tore Ribe 11 år klassen, Troy Wictor Lie 14/15 semi, Kien Parajes Le 14/15 semi. David White 12/13 semi.

For å sikre mest mulig fighting på den yngre garde kjøres det pool systemer, så det vanker flre kamper – selv om man skulle være uheldig i den første. Det er så enkelt som så at jo mer tid man får drive med noe jo bedre får man lært seg dette. All vår trening er basert på dette – derfor er det en flott ting å sette pool opp som en del av turneringssystemet til den yngre garde som trenger mengde.

I seniorklassene derimot var det den “gode gamle cup`n”. Det var som sagt Færder som var representert i denne klassen, og det var en klasse som hadde noen meget tøffe karer. Kjapt forklart, vinner her er Fredrik Johansson, og han har et flertall EM og til og med representert Sveige i VM – og selv om dette var semi, så vet dere at det er ikke semi denne herren går til vanlig. Fredrik gikk tre kamper og alle ble avgort på under 1:30. Vår mann Mathias, gjorde det ikke rent så lite ille han heller, vant de to første kampene med ippon rundt 1:30 i begge kamper, så møtte han altså Johansson, og da var “skoen på andre foten” for å si det slik, etter 1:18. Johansson vant alle sine kamper før det var gått 1:30. Mathias skulle da egentlig gå bronsefinalen, men måtte la den passere denne gangen. Men en sterk 4.plass!

Bildet er fra 2016, i mangel av noen fra i år..

hortenhoga

Resten av teamet fightet seg igjennom poolsystemet som sagt, og etter opptelling ble det en god blanding av medaljer og plasseringer. Elisa Ryen-Grødahl og Ida Aurora Karlsen gikk begge så mye som tre kamper hver! Og det ble 3. på Elisa og 4. på Ida – og tar en ikk feil så var det faktisk gutter man måtte fighte med også i denne klassen!

Marie Haughem fikk ikke helt tak i første kamp, som endte i Svensk seier, men som sagt flere muligheter å gjøre det på. Andre kamp var det bedre takter, så her ble det (noe man ikke er så vant til i Norge) uavgjort – dette ble totalt regnet ut til at Marie tok en 2.plass i sin gruppe!

Innmars:

Tore Ribe fra Færder i 11 års klassen gikk hele 4 kamper! Dette er langt mer enn hva seniorutøvere i Norge er vant med å gå på turneringer, så her snakker man om kjempe erfaring! Og ikke nok med det, Tore knepper inn 3 av 4 mulige seire som holder til 2.plass. Knall bra jobb!

Mathias Rafoss gikk også to kamper, og her ble det tøffe møter mot Kungälv Kyokushin Karate og Banzai Karate Kai, som vi begge kjenner til fra før. Det ble Svenskene som stakk øverst på pallen, men nok en gang gode erfaringer i to kamper!

Kien Parajes Le hadde bare en utøver i klassen, men kamptid det skulle det bli, så her var det best av tre kamper! Og med Norsk seier i første kamp så det lyst ut, til Sverige tok en i neste – og desverre enda en til slutt. Men en seier forteller at det er inen rekkevide – til neste gang!

storahogaGodt jobbet, følg med på Horten og Færder facebook`s så kommer det nok mer bilder og tekst etterhver!

Bildet er fra 2016 Stora Höga