Scottish Open 2016

Bkk_Scottish2016Scottish Open 2016 er over, og Norge, NKO stillte mannsterke til start – for ikke å si “kvinnesterke” For det var faktsisk på kvinnesiden den gjeveste pokalen ble hentet hjem,men det var ikke den eneste..

Deltagere fra Fana KK, Bergen KK og Ringerike KK deltok i årets Scottish Open, og dette er andre året klubbene var på plass.

Scottish Open ble tidlig stengt fordi kapasiteten var sprengt. Nå viste det seg at det ble endel frafall og noen nye kom till, men i grove trekk visste man hvem som deltok. Den største forskjellen fra 2015 var at Sverige i hovedsak uteble fra turneringen. det med untak av Sanna Larsson, Uppsala som deltok og vant i kvinner lettvekt.

I Lettvekt uerfaren/Novice stillte Mithra Amilthalingam fra Bergen KK. Denne klassen ble noe tynnet ut de siste ukene, men den bar seg. Også de norske prestasjonene i denne sammengenng, og Mithra Amilthalingam var ikke snauere enn å klatre helt til topps i Scottish Open 2016.

3bergenI den erfarne klassen stillte Jeanette Johannessen også fra Bergen KK. Hun møtte Zoe Leigh Moulden fra England. Zoe Leigh Moulden er en aktiv utøver og har gått sin skole i novice British Open og English Open, hvor hun bl.a vant. Dette greide hun mot Jeanette denne gangen også, og ender på 3.plass. For Jeanette sin del er det enda mer erfaring å ta med seg videre.

Tor Andrè Kvinge måtte måtte sammen med Stina Haugsdal melde pass pga sykdom, og Bergens neste da var Stian Jakobsen. Stian jobber jevnt og trutt, og skaffer seg mer og mer efaring. Dette betaler seg etterhvert, og dette fikk Krystian Krzywicki – IKO Matsushima Scotland merke. Stian senker sin motstander med et hodespark etter å ha jobbet godt på kroppen en stund. En riktig god seier. Jakobsen taper neste, men ender i bronsefinalen..der dukker det ikke opp noen motstander for han er på sykehus, og han er norsk.

Johan2015Johan Olav Kjørstad fra Rkk stillte i tungvekt også, og får i sin første kamp møte Paul Stephens fra Wales. Paul Stephens er rutingert og vant British Open novice i 2011 allerede, og her flere ganger representert Wales som landslagsmann. Johan sin stil passer godt til denne motstanderen og bryter han ned med slagkombinasjoner som varierer på takt og tempo. Meget bra gjort!

⇐dette bildet er fra Danish Open, Johan til venstre.

Kamp nummer to er mot  Arkadiusz Ostrega fra Polen. Han vant Polish Open for to uker siden og vinner (selvsagt) mot Johan i Scottish Open også. Han treffer Johan godt i hodet, og vinner på dette som er helt greit, det som ikke er særlig ok er at i dette momentet har Johan fått pådratt seg brudd i ankelen. En særdeles fortvilende utgang på det hele. Johan på sykehus for behandling. Polakken ender opp i finalen.

bergen KO2016 (7)De to siste utøverene fra Norge var i herrer lettvekt, novice klassen. Haakon K Bye fra Fana kk skulle debutere som senior i fullkontakt. Haakon møtte Conran Pearce – BKK Verwood, som var en sterk fighter. Men debutanten henger med og det går til forlengelse. Haakon merker det på kroppen, og det hjelper ikke at et kommer høye slag i mot heller. Dette er et av de få “kulturelle” innslag her i fra, at man ser ikke så nøye på om slag treffer hals eller ansikt. Men dette tar ikke bort faktum at englenderen er sterkere og tar kampen hjem. God deby av Haakon når alt skal sies, og det handler om å samle erfaring på nytt terretorie.

Ming2015Ming Kit Wong Rkk var den andre norske i lettvekt novice. Ming gikk i Scottish i fjor hvor det ble tap i første kamp kamp, og ble sugen på å forbedre dette. Ming møtte Jamie Ward-Rotherham – BKK Derby. -og forbedring ble det! Ming vinner denne kampen, og det på et godt satt kne mot lever. Neste kamp blir en lang hard kamp. Her blir det tap med 2-3 på dommeravgjørelse, noe som diskutabelt. Etter dette var Ming klar for bronsefinale. Med tredje kamp for dagen begynte man å kjenne på det, men det var også slik at dette var den siste.Her er Ming på hugget, og tar en sikker bronse! God jobbing, og ikke minst fin erfarig  med tre kamper for dagen!

Totalt sett var dette en god norsk dag med mange fine oppbyggende erfaringer. Enormt skår i gleden med Johan`s sitt benbrudd, dette traff oss alle som noe ufattelig dritt. Men ingen ting å gjøre med det.

Scottish Open er en turnering som Norge på midt og topp nivå har bra igjen for å stille opp i . Man møter likesinnet motstand, og man får kamperfaring. Til neste år får man nok en gang ta en vurering, det ble klart at flere land er på veg inn, og land som Ungern og Polen m.fl hadde utøvere som ikke fikk bli med pga at det var fullt. Nå kom det èn polsk utøver som vi har omtalt, og om turneringer forandrer karakter med mange Østblokk land er det noe nytt. Nivåbevisst konkurrering er riktig, man må ha noe å strekke seg etter – men det kan ikke være for langt til toppen heller. Liten notis er også hvordan noen utøvere kan fortsette å gå i Novice klasser til tross for at de har blitt betydelig mer meriterte enn sist. Dette er noe skremmende, siden reglene virker helt klare.

God jobbing i Scottland av NKO, god bedring til Johan!