NM 2016 Fullkontakt

Sosai-Meditation – Kopi (25)Lørdag 12.Mars 2016 er det klart for Norgesmesterskapet i Karate. Avholdes i Oslo, Hovseterhallen, Hovseterveien 74/76, 0768 Oslo. NM i Karate har de siste år vært tildels ustabilt i nivå og deltagelse, men etter årets NM i 2015 ser man en positiv trend på flere områder. Karate NM avholdes i regi av NKF med Lørenskog kk som ivaretar fullkontakt delen. (←ikke offisiell poster)

NM blir avholdt som vanlig, med tre karate disipliner, hvor fullkontakt karate er en av dem. Det “samlede NM” ble innført i 2010, men i år ligger det an til noen forandringer….!

NM skal være det ypperste av det man kan vise frem av sin stil i Norge – rent nasjonalt selvsagt. Det er jo så at det finnes også internasjonale turneringer som får små drypp av internasjonal deltagelse som overgår dette naturligvis. Å avholde stevne i norge er ikke det letteste. Geografisk så er karatenm2015det store avstander til tider, men kanskje aller mest “dyre avstander” Å reise innenlannds i Norge koster mer enn det smaker, og det er tungt å se at å delta på et nasjonal stevne ofte er over dobbelt og tre ganger så dyrt som å delta på et stevne utenfor Norge. Som nevnt så har WKF Karate, Shobu Ippon og fullkontakt Karate hatt sitt NM flles i samme hall/dag, men i år settes dette hver for seg i gitte haller. Klikk kart↑ for større bildet.

FULLKONTAKT NM

ShinKyokushin-Full-Contact-Karate – KopiErfaingsmessig så vet man nesten aldri før dagen er der hvordan NM kommer til å bli deltagermessig, satt litt på kanten. Norge er en liten nasjon med få utøvere. Den rene fullkontakten er ikke så lett å rekruttere til som man skulle ønske, og det å fylle opp alle klasser er nok ikke realistisk.

DSC_2619Vektklassene varierer hvor tungt de er besatt, og det går i bølger hvilke klasser som blir bærekraftige fra år til år. Flere fighters er også allerede klare for internasjonale turneringer, noe som blir naturlig ettersom dette er fastsatt på dato og agenda flere måneder før NM info kommer, samt at man som internasjonal utøver trenger dette sterkere enn et NM. Men selvsagt er det de som klarer å sette “en fot i hvert land” Det er også flere spennende unge fighters som er i startgropen i nettopp fullkontakt, og dette kan gjøre NM spennende!

Og for ikke å snakke om,, alle de som deltar i begrensninger, der er det alltid mye artig å se! -og det både under og over 18 års merket.

Plakaten↓ er ikke offisiell, kun denne web sides variant ettersom det ikke finnes noen 😉 Klikk plakat for større bilde..

Sosai-Meditation