Elitesamling NKO

Helgen 22-23 August var det satt opp elitesamling på Ringerike.Grunnlaget var baset på en stor aktivitet i det øvre sjiktet av konkurraneutøvere – og et VM liggende å vente ut på høsten. Et VM av særdeles høyt nivå, og hvor kun utplukkede får prøve seg.

2015_Nko (11)

NKO stiller til årets Danish Open 5.september med et historisk stor lag. I tillegg til å ha et bredt team av utøvere og coacher, så stiller men også med et godt dommer team.

2015_Nko (41) – KopiHelgens samling ble en “Pre Danish” samling, fordelt på tre økter lørdag og en litt lengere økt på søndag. Hovedfokus ble å bruke hverandre, og det var dømt til suksess når man velvillig kom med folk fra nært og fjernt. Det ble mye sparring, og her var man så heldig at man kunne dele inn i vektklasser. Det var også en god andel av utøvere på damesiden, som også fikk møte sine likesinnede.

←Marleen/Rkk og Jeanette/Bergen

I tillegg til mye sparring fikk man noen omeråder å fokusere på, og driller rundt dette. Med et mildt sagt godt,erfarent klientell kunne man kjøre på høyeste ønskelig nivå. Gjennom helgen var det et 30 talls innom dørene, og med et titalls utøvere med internasjonal erfaring blir nivå bra.

2015_Nko (56) – Kopi←Haakon/Fana og Jøran/Bergen

I tillegg til den rene kamptreningen var det gjort et poeng av å holde et opplysende fokus ved side av. Dette gikk mer på å gi eksempler på tankesett, taktikk valg, treningsmetoder som brukes rundt om i verden. Hva man ønsket å ta med seg av dette er naturligvis opp til hver enkelt, men teorien var at om man vet litt om dett – så kan man raskere oppfatte hva motstandere har i gjære.

.

2015_Nko (50)Omstilling og variasjon var også noe som ble nevnt til det kjedsommellige. -men dette gikk ikke på at man skal bytte ut hva man har “annenhver uke” mer en opptrening i dette å kunne se behovet når man trenger å forandre litt for å komme seg forbi et “hinder”

Det ble drillet teknikk, teknikk og teknikk. Det fysiske  aspektet skal en utøver være bevisst, og tiden med et bredt team ala en samling brukes til utvikling. Alle som henger med i tiden har for lengst forstått at det holder ikke lengre å kun være “tøff i tryne, løpe bakkeløp og mæle og slå på store skjold”

2015_Nko (18)I tillegg til alle fighters som var med, var det også et knippe av sparringspartnere. De gjorde en særdeles sterk jobb med å dele av det de kunne, og skape et mangfold som løftet samlingen betydelig. En annen betydelig faktor var den proffesjonelle holdning som ble vist blant utøverene. Her snakker man om å konstant bakke opp de man hadde med å gjøre, komme med tilbakemeldinger, tips og innspill. Med denne type oppfølging kommer man langt raskere fremover.

←Nils/Bkk og Jarle/Rkk

Lørdag kveld var det også tid for en sosial faktor og i det fine sommerværet var uante mengder med grillmat helt utmerket! (Takk til Inga-Terese og Svein Arne for det!!)

Denne samlingen fungerte som en kicko off of “Pre danish” samling, oppfølgeren komme i Bergen hvor 18-20. September og 16-18. oktober. Dette er mytet på samme gruppe, som da vil ha NC, British Open og VM rett rundt hjørnet.

Takk til Egersund, Bergen, Fana, Arendal, Horten og Oslo gruppa for å sette av helgen, samt alle delaktige på Ringerike.

2015_Nko (1)2015_Nko (21) – Kopi20150822_1700362015_Nko (5) – Kopi