NKO Region Øst Gradering 15-17 Juni 2012

2012_reg_panel15-17 Juni var det klart for regional gradering, men Færder, Horten og Ringerike til stedet. Sensorer var det tre stykker av, og de kom fra de samme klubbene som var representert av kandidatene.

←Sensei Ole Grejs (Branch Chief, leder faglig råd og medlem i nasjonal graderings komité), Sensei Sjur Vestlie og Steffen Haukedalen.

.

NeveGraderingen tar mål av seg å samle region øst, samkjøre og ha en felles gradering for høyere grader i regionen. Denne helgen er også obligatorisk for de som skal opp til Dan grader på sommerleiren, og de var det tre stykker av denne helg. Tre dagers gradering setter en standard som tester kandidatene i alle elementer som en meget tøff mental jobbing for å “vekke opp” en sår og lemster kropp til søndagens Kumite del.

.

Fredag Kata.

Første dag var Kata, gjennomgang og kalibrering. Denne seansen er også for klubbledere for å holde standarden lik i regionen, for alle vet at man som klubb skaffer seg noen “Kata-dialekter” På denne dagen settes også standard for hva man skal se resten av helgen, og når det er sagt får man da som kandidat beskjed om å ikke møte til dag 2 og 3 hvis dette allerede tydeliggjøres på dag 1.2012_reg_grad (3) - Kopi

Standarden har utvilsomt satt seg et hakk høyere i år. Grunner er i grove trekk enkel , nå har man et fast originalt pensum å forholde seg etter, ikke et som blir gjort om hvert år, som skaper fokus på forandring ikke standard. I tillegg til at klubbene har lagt ned langt mer trening enn tidligere. Alle klubbene ligger mer eller mindre på helårs basis, og dvs treninger i ferier, helger samt at det har vært god pendel mellom klubbene som hever totalen. Etter nesten 3 timer ren Kata kjøring tok fredagen slutt, og da var de kun å innta næring og vente på morgendagen.

Lørdag Basic og Kata

En tung men teknisk økt ventet kandidatene på lørdag. Det totale pensum ble gått igjennom, og med variasjoner fra de tre sensorer ble dette til tider meget krevende. Her må man bryte på rutinene og sette seg inn i de nye måtene å jobbe på. Teknisk er selvsagt teknikkene like, men med små variasjoner i oppsettet blir det ingen tvil om man mestrer det eller ikke. Mestrer man det ikke, så faller man rett og slett ut. Men som sagt, så var standarden god og selv om det røynet kraftig på fysisk mot slutten så hang kandidatene meget godt med. Og det er ingen tvil om at fredagens økt hadde satt sine spor..

2012_reg_grad (14) - Kopi

Søndag Kumite

Nå med TO dager i kroppen var det klart for kamp delen på graderingen. Helt tilfeldigvis dumpet det inn et par biler med internasjonale fighters, som har en egen evne til å finne slike eventer. Men det er ikke lenger slik at det kommer leiesoldater for å regelrett jule opp de som skal gradere. Det har man blitt for smart til.

2012_reg_grad (38) – KopiDet kreves langt mer av en kandidat enn å stå å ta imot juling i 30 kamper. Hva har man igjen for akkurat det?! Det kreves at kandidaten viser all round fighting egenskaper. Og dèt skal de som deltar som rene graderingsfightere også vise. Den tekniske fightingen krever langt mer av en utøver enn å banke og slå på gammel maner. Når man jobber teknisk må hodet hele tiden være med, samt at når man går renere så rammes man av teknikker som faktisk treffer der de skal treffe, mot vitale mål og svake punkter. Denne delen har det blitt jobbet mye med. Og ser man rundt seg internasjonalt på de større nasjonene som har enormt med gode fighters i lignende eventer, så har samtlige løftet seg bort fra “aimless punching” til fordel for teknisk , effektiv og langt mer krevende testing i Kumite på graderinger.

2012_reg_grad (27) - KopiEtter over en time fighting, fikk fire som skulle opp til 1.kyu avslutte med håndplukkede fighter til sine fem siste kamper. Taket løftet seg under denne seansen, og her lå man på konkurranse intensitet. Dette greier man selvsagt ikke å holde så lenge, men man prøver! Og selv da i “koma tilstand” ser man effekten av nevnte tankegang, effektiviteten henger fortsatt med. Utrolig slitne og tygget opp fikk man endelig høre dagens siste YAME!! -eller det vil si det hørte man ikke pga det vanvittige trykket i hallen, så Sensei Sjur fikk skrike seg hes før alle stoppet opp!

2012_reg_grad (9)

 

Så var det avslapping, mens resultatene ble gjennomgått. Og stemningen i lokalet lå tykt, som det skal gjøre etter en slik type test. Etter en stund fikk man stille opp igjen, og dommen ble avsagt om man hadde bestått. Gratulerer til alle som deltok på den regionale graderingen, og takk til alle som gjør det verdt å gå med et belte rundt livet.

Ingen fikk ny grad, men flere tok.

2012_reg_grad (33)

 

Avslutningsvis ble det også tatt en status på hvor man ligger etter fem år med betydelig jobbing koblet opp imot flere av verdens aller beste Kyokushin profiler og instruktører. Og når det er sagt så er det èn uke til Sensei Kunihiro Suzuki og Sensei Kumiko holder leksjoner på årets NKO sommerleir, samt 1,5 mnd til verdens ener i fight Sensei Valeri Dimitrov 3-5 august i Horten. -og det er kun innledningen til årets sesong….!

.

2012_reg_grad (32) - Kopi