Go`værs Samling Horten 23.mai!

2015_Horten_mai (19) – n2.mai var det samling på Færder, hvor nesten 50 stykker stillte opp. Pinsehelg og skikkelig go`vær som konkurent stoppet ikke samlingen i Horten til å trekke femti utøvere til nye runder i Karljohansvern i Horten.

←Horten, Egersund, Færder, Fredrikstad og Ringerike kk var på plass.

.

Å sette opp en samlig når det er langhelg på våren kan for mange være litt utfordrende. Det skjer mye generellt sett på denne tiden, og sommerværet kan tenkes å bli en konkurent – spesielt når det er en ekstra fridag eller to.

2015_Horten_mai (2)lDet har vært kjørt to samlinger med tre uker i mellom i Region Øst, og begge har blitt lagt til langhelger. Tidlig ute med dato gjør sitt, men det er en upåklagelig ståpå vilje i regionen. Samlingen på Færder trakk nesten 50 stykker, og det samme skjedde denne helgen på Horten sin samling. En stamme har man, men man ser også at tilskuddet bare øker.

Helgens fokus

På militærforlegningen Karljohansvern i Horten er det svært så egnede lokaler til denne type trening, og et sjakktrekk fra Horten kk ift gulvplass, fordi 50 utøvere trenger noe plass å romstere på! En ser også at om noen kun rekker èn økt, ja da kommer de på den økta. Dette er også et særeles godt karaktertrekk. Hovedfokus gikk i retning av å behandle aggresjon. Enten det er rent mentalt eller det er en aggressiv utøver foran oss vi tenker på. Man drillet forskjellig type settinger og jobbet med løsninger som tok de fremmøtte næremer målet. Fra “tøffhetsdriller” til teknisk presisjon og fokus, for så å sette dette i sammen. Da fikk man verktøy som ivaretar det omerådet man er sulten på å bli bedre på. Samtidig foregår det kontrollert så man holder seg der, istedenfor å falle inn på gammel rutine. -rutinen er kjekk å ha, men ma vil jo forbedre seg også.

Aktivitet.

2015_Horten_mai (57) – KopPå samllingen plukken man opp tråden fra forrige gang, utbedret litt, og la til litt nytt. Rent stevnemessig så har regionen deltatt på seks stevner (tre utenfor landets grenser) fra nyåret og frem til nå, og det er også et poeng at man trekker frem nye erfaringer, utfordringer og trender som man erfarer. Tar man dette mens “det er varmt” så ser man en langt bedre forståelse enn om man skal ta et “skippetak” i ny og ne. Denne type oppfølging er et must, og det ser man om man kikker litt erfaringer på dette. Norske fighters som har gått i fem til ti år nasjonalt og internasjonalt uten å endre på noe, blir sin egen begrensning. Det er også derfor man i så stor grad som man kan forutsi norske turneringer både i resultat og i faktisk akkurat hva som kommer til å skje ute på matta.

2015_Horten_mai (26)iBredde

Men kamp trening er ikke bare turneringfokus, det er en del av det totale og det er vel så mye det som trigger folk til å gjemme seg inne i en hall når sola skinner ute. Som nevnt jobbes det bevisst med å få apparatene i klubbene til å forbedre seg, isteden kun å tenke på det fåtall som skal konkurrere. Det er mer langsiktig, og ikke minst inkluderende å jobbe på denne måten. Og det totale nivået vil sakte men sikkert komme seg i riktig retning.

Klubber i mellom.

2015_Horten_mai (45)tKlubber har forskjellig nivå, agenda og interesse ift hvor fokuset legges. Det å treffe litt på alle, eller mange er av stor gevinst. Satser man kun sitt eget vil man stå langt fattigere igjen når det kommer til saminger, stever osv. Men som man alltid messer om, det skal være gøy når man driver på! Uansett hvor i nivået man ligger så skal det være rom for å kjenne at man får et mentalt overskudd av å treffe resten av “gjengen” Å greier man å holde på noe av det som faktisk er læresetningen vår “å gjøre så godt man kan” -og at det er der respekten ligger – ikke om man har flust med “melis” på belte og pokaler i skapet.

.

Region i vekst.

Regionen vokser i aktivitet og antall. For uten om de “gode gamle” har man fått nytt friskt blod inn, i form av Fredrikstad Shikyokushin. Klubben viste virkelig styrke da de i helgen møtte med over ti utøvere! Med tålmodighet og jevn jobbing, så går pilen sakte men sikkert oppover og det er eneste riktig veg å gå. Klubben har en fin blanding av nye utøvere for kampsport og utøvere med erfaring fra andre grener. Jobben med å sy dette inn i Kyokushin termen er på god veg, og en ser at det fungerer!

2015_Horten_mai (38)hBesøk fra Sør-vest (Region Sør)

Det skulle ikke bare bli bokmål det gikk i denne helgen, man fikk også kkjærkommet besøk fra Egersund! Denne harkokte gjengen fysrte opp bilen og tok turen til Horten, noe som ble en artig snakkis! Og det ble også fort forklart, at hvis dette skulle gjenta seg – ta kontakt og gratis husrom og ekstra treningstilbud vil komme på plass!

.

 

Da er det som alltid bare å takke alle som møtte, og lade opp til neste runde!

2015_Horten_mai (64)2015_Horten_mai (62)t2015_Horten_mai (47)o