Samling region Øst – NKO

2015_reg_Ferder (44) – KopiLørdag 2. mai var det klart for region samling på Færder. Til tross for at det var langhelg og noen bortreiste Katatekas, stilte nesten 50 utøvere opp denne lørdagen. Innholdet for samlingen var kamp, men i et bredere felt enn hva konkurranse fighting er. Målet om å få en generelt bedre forståelse for “kamp faget” har kommet godt i gang, og mer er på veg..

 

.

Godt fordelt på klubbene i region Øst, Horten, Fredrikstad, Ringerike og Færder var utøvere samlet i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy/Tønsberg. Man fant fort ut at samlingen vokste ut av Færder-Dojo`n, og da er det genialt å ha en større hall så og i vegg i vegg!

2015_reg_Ferder (33)Som man har bevisst jobbet med den siste tiden, så er dette med å få kunskap ut i apparatene i klubbene cluet. Man nøyer seg ikke med at en håndfull fighters dukker opp, men altså de som trener utøvere i klubbene sine. Samlingene er detfor lagt opp noe annerledels enn normalt. Og for all del det er også en sosial gevins i dette, som også motiverer til å gjøre det igjen.

Regionens klubber besøker hverandre for den rene sparringen jevnlig – uten at det lages noen “samling” ut av det, så den delen har man allerede dekket. Så jobber man teknisk på de oppsatte region-samlingene.

2015_reg_ferder1 (1)Det er stor interesse og aktivitet i region Øst. Tar man junior nivået har flere av disse konkurrert 3-4 ganger allerede i år. Det er fort en gang per mnd, og sessongen er ikke over. Region Øst har også en unik fordel, og det er Sverige. Med tre-fire timer i bil så er man faktisk i Göteborg, og der er tilbud og nivå meget godt. Det er også sundt å møte andre miljøer, lære, bli kjent og skape relasjoner. Aktivitet skaper aktivitet!

.

Vel, tilbake i Norge igjen og regionsamling! Lørdagens økt var en blanding hvor fokuset på “nødvendigheter” innen kamp ble påpekt – altså ting som man må få å plass og aldri slutte å jobbe med. Den andre delen lå på variasjoner. Her fikk man treningsdriller til ren trening og kamp settinger som gikk på å bryte på det tradisjonelle. Dette løfter naturlig nok også den tekniske delen som stimulerer langt flere samt at man kvitter seg sakte men sikkert med det bildet av kamp somm har festet seg litt i Norge: mæle å slå alt man orker så lenge man orker uten tanke bak det.

2015_reg_Ferder (55)

Teknisk vinning stimulerer hodet, og der kommer også mestringsfølelse. Denne følelsen skaper motivasjon – uansett alder og nivå. Helgens lille “hete potet”  ble når man med en liten justering plutselig kunne løfte rundsparket sitt til hodethøyde – selv om man ikke var myk nok..! Hvordan?! Det vet de som deltok.

2015_reg_ferder1 (1)Takk til alle som deltok!  -og vi glemmer ikke:

2015_reg_Ferder (11)