Mushin Challenge 2015 ref

MC2015 (15) – KopiMushin Challenge fylte å år 10 år, og det er ingen tvil om at feiringen sto i stil til arrangementet. Simuleringsstevnet som startet i det små har blitt en fast event for en betydelig bredde. Det å skape en arena hvor man faktisk får muligheten til å komme igang, utvikle seg og t.o.m spisse seg – uten store utgifter, stort faglig utbytte og ikke minst er den sosiale tilstemningen limet i arrangementet. Fra Tromsø i  ord til Arendal i sør, vi tar et blikk på årets Mushin Challenge.

.

Med kjerne i klubb, støtte fra region og tilskudd fra landet, ble den tiende utgave av Mushin Challenge det man håpet på. Når man snakker om støtte og tilskudd, så dreier det seg om mennesker som kommer ikke økonimisk for den som måtte lure.

MC2015 (5) – KopiKonseptet har for lengst satt seg fruktbart god over det man i starten så for seg, og det finnes stadig små justeringer å gjøre for å ytterligere tilpasse dette. Det å ha et simuleringstevne så tett opp til det som møter utøvere ved regulære turneriger er utvilsomt et godt verktøy. Når man greier å få frem spenning og litt små nerver på de som deltar, så er man akkurat oppe og “trykker” på de riktige knappene. Fordelen videre er at man får også muligheten til å oppleve dette gjentatte ganger, ettersom man har “kamp garanti” i Mushin. Dvs at man ikke bare får flere kamper men man får også mye kamptid.

.

 

MC2015 (2) – KopiMan ble raskt klar over hvordan man kunne bygge opp denne spenningen som man ute etter å skape, og selv om det ikke er noe hokus pokus så er det en egen jobb sånn sett. Det å profilere det med bilder av utøverene, og videre at man setter opp kampoppsett på nett, har vist seg og være en “het potet” Når man leser av antall eksterne treff på disse sidene så skjønner man at det koker i forkant, og da snakker man om flere hundre treff i døgnet.

.

.

.

MC2015 (11) – KopiNår dagen kommer er det lagt opp som et normalt stevne, me litt ekstra krydder. Alle få oppleve sin “finalekamp” ved bli ropt inn på matta, med musikk og for så å kjempe i spotlight`en med publikum i ryggen. Dette er stressmestring i faget Kyokushin. Og dette former utøvere, liten som stor.

De unge ser opp til de eldre.

Å ha med en god gjeng erfarne utøvere gjør også sitt med opplevelsen for de som er i startgropen. Her får man på nært oppleve erfarne utøvere, hvordan de varmer opp, fokuserer og ikke minst opptrer på matta. Og for de erfarne, så er det en fin måte å holde seg “stevne varm” på ettersom simuleringen også virer stimulerende på de med erfaring. Siden man holder seg til sparringsreglement, så er det som å sparre på en sommerleir, flere kamper med nye fjes enn de man har i klubben til vanlig. Samt at man selvsagt ikke risikerer skader og karatene som kan være en konsekvens i turnering.

MC2015 (9) – KopiÅrets Mushin avholdt nesten 50 kamper, og det på løpende bånd – og det til tross for sykdom. Første fase er å aktiviserer junior utøvere, ungdom som skal teste dette eller spisse det de har. Her var det ikke rent få knallbra oppgjør å følge med på! Det var også en formaning om å jobbe teknisk, og beholde renheten i stilen selv om det er hard når man begynner å bli tilstrekkelig sliten!

Denne formaningen førte man videre til seniorene ettersom de startet å dukke opp på matta etterhvert. Det å ha dette som fokus er en bevisst handling. Ikke bare for å forebygge skader og dårlige opplevelser. Men for å utvikle seg som utøver. For mange er det kun å vinne som teller, og det får man til om man trener og satser på fysisk fighting….en stund. Ettersom som får drevet på en stund opplever man da at man møter utøvere som temmer ens fysikk enkelt, og siden det man kan er å bake på stort skjold i 7 minutter er alt – kolapser man som utøver. Veien opp til de andre da er meget lang.

MC2015 (12) – KopiFor mange av de som deltok var også dette siste test for Teen Challenge neste helg i Horten. Og nok en gang så er det et meget godt verktøy å lene seg på inn mot de virkelige tester. En annen del av dette er at utøvere får tilbake melding av kampleder og av “motstander” etter og under kampen. Dette gjør at man blir bedre på å motta coaching, samt å fange opp de ting man måtte fokusere på. I flere tilfeller får man også se forbedringer t.o.m i løpet av dagen – noe som er veldig bra!

.

↑Sør og Nord, Arendal Bård E Kvamme vs Ernst Pedersen Tromsø 

Som alltid ved sparring, så er et rom for friske tak. Og som alltid er det det å få i Mushin Challenge også! Med en håndfull norgesmestere og drøyt ti talls internasjonale fighters med, så er det fart og trykk nok til alle og en hver! Det er også utrolig artig å se hvordan publikum umiddelbart reagerer på dette og legger seg i selen for å bidra.

Vi kommer med mer stoff etterhvert, enn så lenge må vi få takke alle som bidro til at dette ble en solid 10 års feiring av Mushin Challenge!

MC2015 (3) – Kopi