Norge i Scottish Open 2015

norske-flagg-Kopi-Kopi

Scottish Open er en relativt ny turnering (i denne sammenheng) som skiller seg ut med sitt særpreg. IKKU Independent Kyokushin Karate Union er en fristillt organisasjon som jobber åpent ut i mot alle andre. Årets Scottish Open har ikke mindre enn 5 norske på startstreken, noe som er veldig positivt med alt det medfører..

Nå er det ikke første gang Norge er innom Scottish Open, også 2014 hadde norskt besøk. Irene Skjelfjord Jensen Lørenskog kk med coach Scein Olaf Bænnes Ringerike kk var på plass sist år. Da var turneringen i oppbygning og på full fart fremover, og det kan man trygt si har fortsatt i år.

Arrangører av Scottish Open har mått takke nei til påmeldinger i år!

2014_Scottish-5Turneringen har i år sprengt kapasiteten til arrangør og for at alt skal fortsatt bli et trygt arrangement har de altså takket nei. Alt kjøres på en matte, og det er NOVICE / nybegynner klasser og OPEN / erfaren klassse.

Det er “gammel vektklasse inndeling” med tre herreklasser og to dameklasser. Årets nybegynnerklasse har totalt 30 fighters på herresiden, med ca 10 stykker i hver av de tre klassene. -deriblant to nordmenn.På damesiden er det som alltid litt færre, men 7 fighters, 5 i tungvekt og 2 i lettvekt.

I den åpne klassen er det 29 fighters fordelt på 3 herreklasser og en dameklasse. 4 i lettvekt, 7 i mellomvekt og 10 i tungvekt menn, 8 fighters i dameklassen. Litt tynt i lettvekt men menn, ellers solide klasser etter nivå.

irene-webIrene Skjellfjord Lørenskog/NKKO i tungvekt, denne klassen har blitt satt sammen med lettvekt. For Skjellfjord har dette lite å si siden hun var påmeldt i den tyngste klassen. Selv om Skjellfjord har både KWF EM og VM plasseringer fra sist sessong så er det ikke å vente at det skal bli noen “tur i parken” i Scottish Open. En skal først merke seg at Scottish med åtte utøvere er et par stykker mer enn det som var i Skjellfjord sitt VM, – da blir veien lengre. Med 6 stykker i VM og walk over i første runde, mot åtte utøvere i Scottish vil enkelt si dobbelt så mange seire om man vil ende opp likt resultatmessig. Man skal også være klar over at spesielt de svenske jentene holder alle et godt nivå, og disse har Skjellfjord møtt flere ganger uten å greie å komme forbi dem. Det man med norske øyne håper på er at man kanskje har fått plukket opp noe siden sist som kan gjøre en forskjell denne gangen. Men det er også andre i klassen selvsagt, beskjedent merittert om man ønsker å sammenlignde det, med kamperfaring har de alle. Så spørs det også hvem man trekker og hvordan dagsformer er.

TAKvinge - KopiI tungvekt menn har Norge en av de stødigste tungvekterene vi har, Tor Andrè Kvinge fra Bergen. Tor Andrè har vært rundt om å mange år å fightet, og selv om hovedbasen blir i Norge så har han med jevne mellomrom vært ute å “luktet” på fremmed mark. Swedish, Danish, Diamond Cup/Belgia EM i Ukraina 2009. Scottish passer det norske nivået godt, og det vil si at Tor Andrè henger godt med. I klassen er alle turneringens nasjoner representert med untak av Wales, og det blir spennede å se hvordan trekningen faller ut. Teknisk og smart fighter Kvinge uansett, så får man se hvor langt dette bringer han i Scottish.

.

Martin_skogmo_profil - KopiTor Andrè er iikke den eneste norske i tungvekt. Marting Skogmo fra Ringerike er også i denne klassen. Skogmo er av år langt minre erfaren enn Tor Andrè, men Skogmo har rukket å hente seg erfaring fra Dutch Open (novice), Ikk Open (England) U22 EM Polen. Skogmo gjør et aldri så lite comeback i Scottish etter å ha vært av turnerings karusellen for en stund. Uansett så er det veldig viktig og nyttig å få med seg denne turneringen ettersom det gjelder å holde seg varm i gamet.

.

SJNorge har også to stykker med i NOVICE klassen. I tungvekt stiller Stian Jakobsen fra Bergen. Stian er på veg inn i fullkontakt og har nylig tatt sine første kamper. Når man entrer en internasjonal turnering, så skaffer man seg erfaring på flere måter enn det som skjer på matta. Alt fra det å reise til andre steder, møte utøvere, andre måter å fighte på. Stian er også en fighter med øyne for teknikk, og da er det særdeles viktig at dette blir dyrket, satt på prøve og utviklet. Klassen holder ti fighters, Jakobsen inkludert, så her blir det nok å ta av!

 

LagbildeNOVICE lettvekt blir klassen hvor Norges siste utøver befinner seg. Ming Kit Wong fra Ringerike kk gjør sin fullkontat debut. Ming Kit Wong har god blandet turneringserfaring. Men dette er fra diverse “med begrensninger” regelverk. Det er sånn sett også et aldri så lite comeback her også, ettersom utdanning har fått den naturlige prioritering de siste år. Klassen holder ni fighters, så også her er det godt med utøvere å møte. Ming Kit Wong er en solid all rounder, og kan bite godt i fra seg. Så da gjenstår det å se hvor det ender opp.