Tromsø Kumite camp 2014 – ref

Etter endt helg har man tellet opp til at over sytti deltagere var med på årets vinter leir i Tromsø! Vi har tidligere nevnt ay det ble en særdeles sterk oppslutning på lederfronten, hvor meget dyktige frontfigurer stillte til “start”

  • Shihan Svein Dallavara 5.Dan -President IFK Norge
  • Sensei Erik A Helin 3.Dan Branch Chief NKO/Shinkyokushin
  • Sensei Øystein Valanes, 4. Dan SO-Kyokushin / Tromsø
  • Sensei Bjørn Willumsen, 4. Dan SO-Kyokushin/Tromsø

Det er lett å forstå at leiren i Tromsø har løftet seg opp på et nivå som mange kun kan snakke om, men har igjen å få det til i praksis.

Det blir jobbet hardt i den nordligste regionen, og ikke bare rundt om i klubbene men på tvers av de fleste grenser som tradisjonellt har begrenset dette noe. Leiren i Tromsø, som ble avholdt for femte år på rad har blitt et produkt av dette.

Fra start av var man en moderat gruppe seniorer fra etpar – tre sentrale klubber, frem til i dag hvor man har så og si full dekning fra nor, samt at barna har fått sitt eget opplegg. -men ikke nok med dette, siste dag av vinterleiren blir avsluttet med et uhøytidlig stevne hvor man får uvekslet kunskap og testet seg litt. Uten rette forståelse og innstilling kunne dette fort blitt en setting hvor man  skal  vinne , og det for en hver pris. Men dette er ikke det som står i fokus her, det er oppbygging og utveksling i en konkurranse setting.

Ellers i gjennom helgen er det og blir det trening, og selvsagt med et glimt i øye! Undervisningen, tema og innhold er av oppdatert innhold, og det refereres mye til andre sterke nasjoner. Men for å kunne gjøre det må man ha trent med dem, sett dem i aksjon og faktisk møtt dem. Men spesielt det å ha trent med dem, og det å hatt en forklaring på hva som gjemmer seg bak resultatene.

Man merker for at Kumite utvikles konstant, og her må man jobbe for å henge med. Ikke dermed sagt at man må forandre alt hva man gjør, men legge til og justere noe er ganske så sikkert. På denne type samlinger bruker man liten eller ingen tid på å kjøre fysiske øvelser ala barmarks trening som killers, bakkeløp osv. det er så feil bruk av ressursjer som man kan få gjort! Fysiske tips er noe annet, og at man kan få kjenne litt på de er ikke dumt, men siden tema er kamp ligger de da rett inn i settinger som man har bruk for.

.

Når man er så hedig å få samlet mange dyktige folk må man bruke disse til å jobbe hverandre bedre ift gitte oppgaver man vil bli bedre på. Det samme gjelder når det kommer til kamp jobbing, det er den tekniske biten man jobber med, ikke å sitte på sidelinjen med hjernerystelse etter en skinnlegg i hodet.

Men når dette er sagt, så blir man godt mørnet opp i løpet av helgen, og det er ikke rent får slag og spark man “spiser” igjennom samlingen! Med fullt trøkk fra start skulle man tro at det ville dabbe litt av etterhvert, men den gang ei. Siste dag med stevne som tema var det masser av liv i leiren, og stort antall kamper gikk av stablen.

Den sosiale delen er det i hvertfall ingen ting å si på, og alle koser seg maksimalt både på og utenfor treiningen.

Les mer på Tromsø web!

Osu!

Vi ses igjen til neste år, på camp i Tromsø!