Kick-klinique – Kick off 2014

Kick-klinique – Shinkyokushin Reg Øst – Kick Off 2014. Årets første samling trakk til seg utøvere fra hele (Sør) Østlandet, og etter å dømme på innsats og oppmøte, er det et givende år som kommer fremover.
Tema på første økt for året var sparketeknikk, og det å gå mer i dybden på dette å sparke. ¨Alt for mange låser seg og setter raskt sin begrensning ved å overdrive dette med kraft på et tidlig tidspunkt. Det er en trangsynt måte å jobbe på når man måler alt i hvor hardt man kan slå eller sparke.
.
.
To økter var satt av denne søndag, og delt opp i økt en – hvor man gikk igjennom posisjoner og hvordan trene opp riktig muskler til spark. Med et kritisk øye fikk man også erfart at dette med å jukse, kompensere for å sparke var veldig utbrett. Når dette ble bevisstgjort, kunne man forstå hvorfor man ser det man gjør på turneringer.
.
.
.
Under økt nummer en, fikk mange seg overaskelser. Det å ikke få lov til å hente fart, gjøre ekstra bevegelser o.l. for å få opp bena gjorde at mange slet tungt. Men det tok ikke så lange tiden før man merket forskjellen, og ironisk nok så kostet det mindre å sparke riktig samt at det ble selvsagt langt mer stilrent å se.
.
.
I økt to fikk man også se hvordan disse detaljene gjør at mange sparker i stykker bena sine i fight, og koblet flere frie sparkeøvelser inn på denne økta. Nå ble det også jobbet med variasjoner og overganger fra et spark til et annet. Og hvordan man kan trene opp det rent tekniske i sparring når det kom til benbruk. Mye bevegelighet ble det selvsagt jobbet med, men også her fikk mange en aha opplevelse. Først fikk man se at ved å jukse tekninsk så kom man litt høyere med bena..men sparket var ikke godt nok av den grunn. Så gikk man detaljert igjennom det tekniske, og sakte men sikkert kom sparkehøyden inn igjen – denne gangen med riktige vinkler, treffpunkt og kroppsbruk.
.
Siste fase var å veve alt i sammen, og man fikk avslutte med noen øvelser som belyser hvilke muskler man bruker og det var også litt oppsiktvekkende for mange.De drøyt tretti som møtte opp viste god innsats, og arrangør Horten kk takker Arendal, Færder, Fana og Ringerike for oppmøte!
.
.
fler bilder kommer…!