KWU VM – dag en- bilder + video

 

Første dag er over under Kyokushin World Union VM, og en kikk tilbake er på tide.Som tidligere nevnt var det et godt norskt lag fra Nkko som stilte til start i Bulgaria..

Det har vært tung promotering av KWU VM i lengre tid, og det har vært knyttet stor spennning til om det lykkes å samle “alle” under et felles VM. Med stammen i IFK  og Kyokushin-Kan / Royama samt påfyll av bl.a Kwf som vil si Nkko for Norges del, var det altså klart for et vektklasse VM med hele ni herreklasser og fem klasser for damer. I bunn og grunn er det ikke noe i veien for å ha så mange klasser man vil, men man er avhengig av å ha bredde å plukke av.

Det skulle vise seg at dette første KWU VM ble nok noe for ambisiøst, og resultatet ble at noen av klassene ble vel magre, og da spesielt kvinne klassene. Med drøyt 50 påmeldte i kvinneklassen – og da fordelt på 5 klasser blir det tynt for et VM å være, og det vil si at noen faktisk kan få medalje i VM met èn seier i utgangspunktet. Man kjørte alle klasser frem til det sto fire fighters igjen, de får en natts hvile før det er klart for finaledag på søndag.

Et annet problem og en stor skuffelse for alle som har ventet, var det enorme frafallet av utøvere. Aldri har man sett et større frafall enn dette i en så stor turnering. I de verste tilfellen hadde man tre kamper på rad hvor det ikke ble kamp pga at man ikke møtte opp, og i noen tilfeller var det ingen av de som skulle gå som kom! Dette er det selvsagt ikke noe en arrangør kan gjøre noe med, men det er ingen tvil om at dette preget turneringen til gangs. Tar man for eksempel menn -75kg så forvant det 14 av 30 utøvere. Dette var nok en av de klassene som ble hardest rammet, men likheten ift hvilke land som ikke dukket opp så man gjennom hele turneringen. Dette er også skygger av hva man opplevde under 4th IFK World Championship nå i våres.

De Norske utøveren hadde vi god tro på,og trekningen var også overkommelig sett med norske øyne. Nå skulle det vise seg at av de fire norske som deltok, var det veteranen Liland som stod for avansement i den norske troppen. Etter først å få walk over pga mostander som ikke møtte, fikk Liland møte en annen veteran, Scott Haug fra USA. Dette ble en krige kamp, hvor Liland jobbet seiren inn etter en forlengelse. Neste kamp for Liland så var det klart for Russisk motstand, Alexey Mezhevtsov . Dette er som sagt stor favoritten, og antageligvis den utøveren som står som vinner i morgen. For Mezhevtsov var det ikke første gang han møtte på norsk motstand, i årets IFK VM møtte Robin Junge Russeren i sin andre fight. Dette er utøvere som ligger på et slikt nivå at vi i Norge ikke har noe vi skulle ha sagt, og for oss som har sett dem herje i British og VM tidligere, lar vi oss ikke slutte å imponere. Nivået er slik at disse gjør akkurat hva som behøves for å rusle videre i turneringen – noe Russeren gjorde.

Tidligere på dagen hadde resten av de norske vært i aksjon, men som hentydet ble det ikke noen lengre turnering denne gangen. Rasmus Orstad møtte tøff motstand i Mehraj Gulmammadov  fra Aserbajan. Nå holdt som ventet Kwf World Cup 3.plass Orstad nivået, men det var på advarsler det skulle avgjøres. Genten Ni blir hardt å hente inn, selv om Gulmammadov også hadde Genten i sin bok. Dømming var hard på armbruk, men på en annen side så var det konsekvent, og da må man prøve å omstille seg raskest mulig. Men Orstad får følge med sin motstander, for Gulmammadov er klar for dag to og finaler i morgen. Ta en kikk på regel gjennomgang,og kanskje spesielt fra  0:30 REGLER

Kaja Stolpestad er en dyktig fighter med et enormt potensiale, fysisk sterk og agressiv stil. Møter sør Afrikansk motstand,og også Kaja får en kriger kamp hvor hun til tider styrer godt, setter bra med lowkick og har godt press. Sør Afrikaneren holder på sin side også godt i mot, og har nok et jevnere press igjennom det hele – som til slutt gir henne seiren. Stolpestad helt på høyde, men blir stående “midt i krigen” som viser seg å være optimalt for hennes motstander. Men ingen tvil om at et godt inntrykk er levert!

 

Ole Garborg Østrem møtte Gresk motstand, får ikke den gode starten som kjennertegner hans fysiske harde stil, og får Grekeren inn på tett distanse. Dette passer grekeren bra, der han kan ligge å drive med korte harde teknikker, og hvor lengde fordelen til Ole Garborg Østrem blir nøytralisert. Tiden går ut, og Gresk seier denne gangen. Grekeren blir effektivt stoppet i sin neste kamp hvor en av favorittene står klar, Jonathan Redondo fra Spania. For Ole er det bare å ta med seg erfaringen, og kjenner vi han rett er han tilbake hardere en før ved neste anledning.