Kumitesamling reg Øst

6. og 7. September var det trommet i sammen en aldri så liten samling, med “tittelen” pre Danish” NKO Region øst stiller på årets Danish Open med et knippe utøvere, som følger den skandinaviske veksten innenfor konkurranse.

 

Fire klubber deltok i løpet av helgens samling, og som en variant var samlingen en dag i Horten og en dag på Ringerike. Dette for å koble sammen regionen ift avstander og kjøring.Fredag samlet et tyvetalls utøvere (selv om noen måtte gå litt før) var dette veldig bra rett etter jobb og skole. Horten kk, Færder kk, Arendal kk og Ringerike kk var på plass, og her var tyngden utøvere sentrert fra Horten og sørover. Lørdagen var på Ringerike, og da var naturlig tyngden utøvere fra Ringerike med påfyll fra de andre.

 

På denne måten greide man gjennom helgen å aktivisere totalt et trevdevetalls utøvere fordelt på helgen. Av disse er det fire som stiller i Danish, og felles for alle er at det gjøres på et utviklende grunnlag. Danish Open preges i år nettopp av en bølge med utøvere fra Norge, Sverige og danmark som alle er i startgropen på sin karriere innenfor konkurranse.

Danish Open er dog et internasjonalt stevne som har fostret mange gode utøvere, men settingen forandrer seg noe fra gang til gang, og kanskje spesielt ift den internasjonale kalenderen. I 2011

som hadde VM senere på året var det deltagelse preget av dette, med flere utøvere som brukte Danish Open som siste test. I år er det dog ikke VM, og snittet ligger nok noe lavere kan man si.

Helgens samling tok for seg flere aspekter, men lå som alltid godt oppdatert på det tekniske og koblinger mot et større bilde som fanger flere utøvere. Opplysende ift det internasjonale nivået og hvordan ting gjøres der faller naturlig inn, samt at han tar med seg hvordan forskjellene med det å fighte i Norge kontra utland. Da tenker man alt i fra utøvere og teknikk til dømming i de forskjellige turneringen man har erfaring med.

Og som hovedfokus : å ha det gøy! Uansett hvor man ender opp, satser eller i hvilken grad man deltar så er disse samlingen alltid en arena hvor man kan føle seg trygg å få lov til å lære av de som sitter på godt med informasjon og kunskap. Og akkurat det vireker å slå ann, for det kommer stadig nye fjes til som blir værende, deltar og bidrar videre.