DANISH OPEN 2009

I år hadde vi altså med tre stykker som skulle fighte og to som skulle jobbe som dommere. Even,Robin og Tor Andrè fighter og Sjur og Tomas som dommere.

Vi så at det var silet i klassen tungvekt som Tor A og Robin skulle gå. De tre antatt største favorittene hadde fått walk over i 1. runde. I mellomvekt hvor Even skulle gå var det nok ikke så markante favoritter,men for all del det var gode utøvere. Even møtte i 1.kamp en fra Colleseum Gym,Kung fu utøver m.m. Her var Even aldri truet og tok ut sin motstander etter litt tid relativt kontollerrt uten å måtte grave dypt hverken i den tekniske eller fysiske sekken. Neste utøver var en danske som har ligget på topp plassering i EM jniorklasse. Nå er han senior og møtte da altså Even. Etter en litt rotete perriode satt ting seg berdre. Dansken var noe uortodoks men Even var fullt på høyde og vel så det både teknisk og fysisk. Så får Even inn et treff og sender dansken ned. To av dommerene marker scoring! Dansken kommer seg opp,scoringen blir ikke tatt til følge tettersom de tre andre dommerene ikke mener det. Kampen blir noe rotete hvor dansken vil ta igjen det tapte,og Even bytter taktikk som nøytraliserer dette enkelt. PIP! kampen ferdig og vi er klar for forlengelse....NEI! Dansken dømmes til vinner! Dette har vi vanskelig for å svelge og dette er graderende svak dommer innsats. Flere reaksjoner fra uavhengig hold bakker vår oppfatning av dette. Enden på visa er at denne utøveren faktisk vinner mellomvekt Danish 09. Semifinalen hans var også preget av noe uklar dømming,hvor han møtte landsmann Trulsen. Uansett dette forteller oss at vi har en mann som kan fighte med de beste,og det er det vi skal fokusere på!

 

Robin skulle møte en polakk i 1.kamp.Litt research på han gjorde at vi forventet oss en knallhard krigerkamp.Dette var en utøver som hadde meritter fra sist EM,men det vardet flere som hadde så hva så? Polakken slo meget godt mot kroppen,gode kortdistanseslag med betydelig kraft.Robin på sin side vekslet noe mer og holdt presset sam at han jobbet godt met innvendig lowkick som var avtalt.Vi synes at Robin etterhvert greide å etablere et sterkere press,og som svar på dette la Robin inn et bra spark mot hodet som traff!-men ikke hardt nok og polakken var fortsatt med. Så på kort distanse vippet Robin opp venstre kne og traff på nytt polakken i hodet,og dette sendte polakken ned! Han kravlet seg opp og flertallet av dommerene mente at dette skjedde før Ippon,eller knock out,så Robin fikk et halvpoeng på dette. Med bare noen sekunder igjen gikk dette vår veg selv om polakken gjorde det eneste riktige på slutten med å angripe maksimalt! To videre hadde vi da og begge på avgjørelse med teknikk!

Fredrik Olsson var neste mann for Robin,og dette var en av storfavorittene. Svensken har hatt en markant fremgang de siste årene og er på veg til å etablere seg mot tungvekt toppen i europa.Svensken var alt i alt bedre og vant denne kampen greit.Her hadde vi ikke styrke nok til å henge med,samt at det merktes at luften hadde gått litt ut av Robin etter 1.kampen med vinst der.Svensken fikk også poengivende teknikk,men det var fra vår side spark under beltestedet.Men merk at uansett hadde ikke dette gjort noe med resultatet. Svensken endte opp i finalen til slutt og sendte flere motstandere ned på sin veg.Han endte til slutt opp på 2.plass,feilaktig dømt på det tidspunktet..Merker oss at han også vant knusekonkuranssen og fikk pris for dette.

 

 

 

Tor Andrè møtte en svensk utøver med Ashihara karate som stil,og de som er litt inn i dette vet at denne type Karate er et utspring fra kyokushin,men i dems turneringer er det lov å holde mens man utfører teknikker.Dette glemte nok den svenske utøveren ved noen tilfeller men minnet om dette av dommerene. Eller så Hadde Tor A bra styring i denne kampen,og da spesiellt med lowkick og variasjonen av de.Dette tok energien ut av svensken og etter 3 min var 4 dommere mot 1 enige om at seieren var norsk! Da hadde vi alle tre nosrke videre på dette tidspunktet.Neste kamp var mot favoritten Brian Jakobsen,danskenes tungveksesess. Dette er en god teknisk utøver som alltid er underholdene å følge med på. Vi fant ut at tett avstand pga gode benteknikker fra dansken ville være greit,men å passe seg for knær der inne for dansken er meget god til å sette knær mot hodet fra tett avstand. Dette fungerte godt og dansken fikk ikke til alt som han ønsket seg,Tor A jobbet jevnt og holdt sin gameplan gående.3 min og forlenging! Det begynte å tære på de norske kreftene,men vi så til vår fornøyelse at danske Brian ikke var i stjerneform og hans inntensitet falt også. Men Brian har en enorm rutine og det kommer alltid godt med,og med en smart vending fikk han en meget gunstig vinkel og fikk satt inn en hodespark som gav han poeng. Brian vant tungvektsklassen senere på dagen,som vi ventet.

Totalt sett skal vi være enormt fornøyde av det vi kommer til Danmark med. 3 fighters,to dommere+coach og noen fans. Dette er et godt synbart bevis for seriøst vi jobber og på det totale plan.Som et ekstra bonus må man jo også ta med at når alle utøverene tar seg videre etter 1.runde skal vi være fornøyd! og når en legger til i tankene at vi møtte og ble slått ut av,var de som plassete seg helt på toppen.

Hva skjedde Fredag

 Tanker før  stevnet

 

Hit Counter