NM 2011

Les her her hva deltagere,coacher og publikum synes om NM 2011 Resultatliste!

Etter endt NM dag er det på tide med et aldri så lite referat,og et tilbakeblikk på eventen i sin helhet. For ordens skyld deles referatet i to deler 1. Konkuransse og prestasjon, og 2. Avvikling og organisering.

Oppstiling i hallen før det brakes løs.

 

Som nevnt tidligere antok man at det ikke ville bli noen overaskelser ift plasseringer og klasser. Dette stemte om mulig mer enn forventet. At damer med begrensninger og gutter ble det beste klassene beviste seg også fort i løpet av dagen. Hvorfor? to ting setter det hele på plass :  teknikk og forståelse. Når kamp etter kamp kan gjennomføres i høyt tempo med rene teknikker fra begge sider uten en eneste dommeravbrytelse,ja da er det fysisk sterkt,teknisk rent og forståelsen for hva det her dreier seg om. NM 2011 beste klasse er damer mellomvekt. Vinner av det hele ble ikke uventet Irene Skjelfjord som møtte Camilla Gullaksen i finalen. Dette var en finale som toppet alle de kvalitetene som er beskrevet ovenfor,og dette var en knall finale og få med seg!

NM 2011 damer mellomvekt,utvilsomt den beste tekniske klassen.

Lett tungvekt på damesiden tok Linett Bangren uten nevnverdige problemer,noe som var forventet fra de aller fleste. Fysisk dominant som understøtter god teknikk med superb timing = NM gull.

I de lette klassene  Jr jenter var det selvsagt også fights,og jentene her er flinke teknisk som sine "eldre søstre"  Men det er ikke kun teknikk som ble vist,det var også god spirit! Spiritprisen setter vi til Anette Heggøy. Den "deler" vi ut her fordi som eneste lettvekter valge hun å stille i klassen over,fighte,vinne før motstanden ble litt for tøff i finalen.

 

Gutter mellomvekt

Men i Jr.klassen for gutter var det også flere som leverte gode kamper. Finalen i mellomvekt var et rotte-res hvor det hele gikk i en eneste lang teknikkutveksling fra begge kanter og det uten sleivtreff og skrenseslag som er en typisk konsekvens når tempoet er høyt. Nivået ellers i denne klassen var nok litt mer variert,men når det er sagt så var det så langt i fra noen "roadkills" og mtp at dette var alt i fra rutinerte utøver og debutanter så er dette bra forhåndsjobbing i klubbene! Christer Karlsen tok seieren over Johan Olav Kjørstad i denne klassen.

 

Lett tungvekt hadde for en gangs skyld fått mer enn 2-3 utøvere,så her var det fullfart! Her kan man si det var rutinen som slo til,hvor Ole Chr Sørensen tok toppen. Og han med flere er en av de Jr som er på veg til å bygge seg bred erfaring i relativ ung alder.

I tungveksklassen for Jr.gutter var det også flere livlige oppgjør! Dette var muligens en av det mest underholdende klassene å følge med på. Knallhardt fra start til mål i hver kamp er malen her,selv om det blir litt for mye vilje og litt lite presisjon som resulterer i "aimless punching" med dertil effekt. Men dette blir utøvere som blir knallgøy å følge! Atle Lommeland på topp med Martin Skogmo i følge her.

 

Tungvekt

Seniorklassene menn med begrensninger går sin gang,og blandingen mellom up an comming og gamle rutinerte x-fullkontakt fighters.Dette gir flere artige oppgjør hvor rutine får brynet seg på kvikke nykommere,og vis a versa! Gode eksempler på dette er f.eks evig unge Morten Matson,Frode Olsen,og unge lovende Kristoffer Robin Bøe og Marcus Drægi m.fl

Fullkontakt menn ble som forventet både i resultat og fremvisning. De som nå har etablert seg står på sine plasser,og man bør nå være smart for å få nye utøvere som kommer opp fra Jr eller bestemmer seg for å gå fra begrensning til fullkontakt,til å få muligheten til å tilpasse seg. Med andre ord man MÅ legge forholdene til rette,og ikke sende nye utøvere til "slakteren" -da ser man kun nok et "1 kamp tilfelle utøver.

Mellomvekt ble domminert av Bryne med over halvparten av utøverene i klasse derifra blir det en massiv hær for andre å jobbe i mot. Dette er de utøverene i Norge som ligger ut i mot den internasjonale arenaen,og miljø,alder og ressursjer ligger godt for denne gruppen. Tøffe harde kamper er varemerket her,skulle man legge en sammenligning mot nivået internasjonalt er det fysisk på høyde,men mangler litt giftighet,sting i fremføringen av teknikker. Store ansetninger gir for store forvarsler,og til tross for mange treff og harde teknikker så vanket det lite eller ingen Knock Out`s som burde vært en følge av så mange treff om dem satt der de skulle. men som sagt mellomvektklassen er en sterk,god klasse-den beste i fullkontakt i Norge.

 

Tungvekt har et generasjonsskifte. Unge fighters fra Kvinesdal har tid og ikke minst vilje til å legge ned det arbeidet som må til innen fullkontakt. For tungvekten sin del må man håpe at det kommer flere til nå som det forsvinner en stamme ut,om ikke så stopper den posetive utviklingen som har kommet de siste årene. Ivan Tobiassen på topp,foran Alf Morgan Røynestad gir det bildet som beskrevet over,og dette er utøvere som MÅ ha folk å bryne seg på om de skal fortsette ut internasjonalt!

Robin Junge og Alf Morgan Røinestad (annsikt imot)

 

Osu!

Hit Counter