19 mars

2011

Dagen idag er for de aller fleste Karate intereserte satt av til NM. For mange blir også NM det ultimate hødepunktet ift stevne sammenheng. Og spesiellt om man er litt i startgropen blir det å komme på NM som for 2.år på rad er slått sammen til et større arrangement enn tidligere. Selv om de representerte stilene konkurerer hver for seg,så er det selvsagt et myldrende "karate-bilde" som møter en når man kommer inn i hallen.

Fullkontakt karaten ligger stabilt på antall deltakere og er i grove trekk satt ev en "konkuranssestamme" som utgjør de konkurerende i Norge. Men det som man ser i år,og som er av den største interesse. Det er at Jr klassene har fått satt seg skikkelig,og etter påmeldinglistene så er dette et NM som har de sterkeste Jr.klassene sett til nå. Alle de beste stiller i disse klassene i år,samnt at man har som sagt fått påfyll fra etablerte klubber som vet hva det vil si å forbrede nye til konkuransse.

Også dameklassen er merkbart sterkere i år enn tidliger. Flere har kommet til,samlet seg i større klasser,og tydeligvis trent hardere enn tidligere. Her kommer det til å bli flere gode tekniske oppgjør.

 

I den rene fullkontakten er det ingen overaskelser.Her er det meste forutsigbart som det har vært de siste år. Noe spe lettvektklasse er det i år desverre,men gjør man rekruttjobben sin og i varetar Jr utøvere som det er flere av som nevnt,får man flere til å komme opp i denne klassen. Det forutsier at man må tilrettelegge forholdene for de somevt har lyst til å komme opp fra Jr rtil senior og gå over til ren fullkontakt.

Nok en gang -90 lett tungvektklassen som faller mellom to stoler. Hvor mange nasjonale stevner som er gjennomført med kun to utøvere her husker man ikke lenger,men dette er en klasse man seriøst bør se på alternativer for å få lage turnering og ikke enkeltkamper. Ser man internasjonalt og i stevner som er dobbelt så store som NM i antall,ser man også at dette er en klasse som er hard å fylle opp. Og i Norge ... stall tips: sett disse to mot hverandre -vinner går videre i Tungvektklassen da silet mot de letteste i denne klassen. Problem løst. Utøvere blir utviklet og får den erfaringen som trengs.

 

Påmeldte til NM 2011:

 

IKK Open Championship går i England denne helg.

Nå er det nok flere som lurer på hvorfor dette skal vies oppmerksomhet,men det kan opplyses at her er det Norsk representasjon. -på selve NM dagen? Dette er et valg man inne i mellom må gjøre for å utvide horisonten,og for å hente inn erfaring fra annen kultur innen fighting samt det å måle nivå internasjonalt. Her kommer vi tilbake mer mer etterhvert..!

www.haukis.com