European Championship 2012

1.Juni Junior / Kata

 

Em`s andre dag var klar,og dette var senior kumite som nå skulle avholdes. Her sto Norge igjen med èn utøver. ettersom sykdom hadde tatt ut resten. Tina Johansen går i mellomvekt -65kg kvinner.

Denne klassen er en tøff klasse, og det er paralellen til mellomvekt menn som vil si at det alltid er bra med utøvere som stiller,samt at det er et godt nivå. For å anslå antallet kan man sikre seg EM tittelen ved å vinne 4-5 fem kamper ,og da med 3/4 deler av klassen fra østblokklandene som alltid har ligget godt fremme.

Etter fredagens offisielle trekning, fikk Belgisk Motstand, og dette så vi veldig posetivt på. Dette er en nasjon vi kan relatere oss til, og fra sist år hvor supernasjon Litauen ble første motstand var dette meget oppløftende.

Men i løpet av natten hadde noen foretatt en ny trekning,så listene var nå nye og ikke det vi hadde blitt presentert på den offisielle trekningen. Dette er uhørt,og man må presisere at det er ikke utfallet vi i første rekke henviser til, men prosessen (eller mangel på) som gjør at dette kan skje.

Vel Ukraina var nå motstanden, og for morro skyld sjekket vi om den tiltenkte mostanderen var fortsatt med i turneringen,og hun var med -kun kampoppsettet som var endret. Etter litt nøling fant vi ut at denne jenta hadde Tina møtt før for et halvt år siden i U-22 EM. Det ble en særdeles jevn og hard batalje hvor forlengelser og vekt måtte inn for å avgjøre. Vi psyket oss opp og gjørde klar til å endre matta med taktikken klar. Relativt like var de i stilen ,men dog noen avgjørende forskjeller skelle det vise seg. Alt etter halv tid fikk den Ukrainske jenta problemer med flere satte slag i kroppen,hun på sin side traff ikke vitalt med sine slag,og år i tillegg Tina satte lowkick som satt ble det enveis kjøring og 5-0 seier etter endt runde.

Med tanke på at det var en meget jevnt kamp sist de møttes,får vi bekreftet at det vi har lagt fokus på,det sitter. For dèt var forskjellen en utøver var effektiv, mens en manglet dette.

Neste kamp var det Ungarsk motstand, Helga Tòth. Dette er en utøver vi helst kunne unngått tidlig,fordi dette er en av de bedre i europa i denne klassen. Helga Toth er teknisk og meget tøff, samt at hun er meget eksplosiv. Alt tatt i betraktning så blir ikke dette hva recorden skal tilsi. God i forsvar, og rasjonell bruk av teknikker gjør at kampen uten problem går tiden ut, og det var det nok ikke alle som forventet. Helga Toth vinner,for hun har et gir til og der kommer mengde treningen inn. Det er ingen hokus pokus, det som blir gjort er sånn sett likt, men det er hardere,mer eksplosivt over lengere tid og der må Tina gi slipp. Men uansett dette er en meget god bekreftelse på at det som blir gjort er riktig. Helga Toth ender opp på 3.plass,og da taper hun for mangedobbelt europamester Inga Mikstaite fra Litauen.

Helga Toth --->

  • U-22 Champion 2010
  • U-22 2.place 2011
  •  Branko memorial Champion 2011
  •  Danish Open Champion 2011
  •  Dutch Open 2010 2.place
  •  Hungarian Champion 2012
  •  European Championship 3.place 2012

EM 2012 - med Norske-Nko- øyne...

Totalt sett skal vi være godt fornøyde med hva vi presterer på matta, utøvere og dommere samt at apparatet rundt er solid og trygt. Det dukker alltid opp noen man ikke har forusett,så det å ha med flere verdensvante hjelper ubeskrivelig til. Dette gjør at vi jobber oss i riktig retning,uten å løpe noen større fare for store tilbakesteg. Vi startet på nytt i 2007, jobbet oss opp fra bunnen,og nå setter vi enda et steg videre med å avansere i EM både på Jr og seniorfronten. Nå ble riktig nok troppen betydelig redusert pga sykdom, men det er kun et forbigående fenomen. Og vi skal alle i NKO Shinkyokushin Norge ta en liten halvårs rapport som forteller at vi har deltatt på 5 INTERNASJONALE turneringer frem til nå,og dèt er noe å se tilbake på.

Årets EM i Belgia gav også utfordringer, da mer pga den organisatoriske delen som ble gjort der nede. Skjelden eller aldri har vi vært i en hall med dårligere luft og ventilasjon. Her ble folk regelrett syke, og man kunne lett se det på utøvere og dommere som var tomme. At man blir noe tung i hodet etter en  dag i hallen,det er vi vant til,men dette var uakseptabelt. Fredag ved jr turneringen var det også lagt ut fire kamp omeråder. Lørdagen gikk man ned til tre, og selv på lørdag var det så trangt i hallen at utøvere måtte varme opp i telt på utsiden av hallen. Fredag måtte man coache fra en plasse mellom hjørnedommer og dommerbordet,fordi mattene lå så tett sammen at man kunne ikke sitte på normalt vis. Men man løser det på beste vis.

Men det er også mye arbeid som ikke er synelig som blir gjort. Eilef Knappen jobber med alt som måtte være av komntakt mellom Nko og Eko, og for at det i det hele tatt skal fungere som et aktivt medlemskap må flere betingelser være i orden. -og når det er noe som mangler der, blir det øyeblikkelig tatt samt informert om så det er en felles viten om hva og hvorfor.

Dommere. Nils Dybsdal, Bo Vidar, Stig Stømmen, Erik A Helin og Sjur Vestlie. Det er ingen tvil om at jobben som blir gjort er knallbra. For alt annet hadde nettopp kommet frem i fightmiljøet, hvor noen av oss har gode kontakter. Norge sitter heller ikke i toppen hvor man ville ha følt maktspillet og tyngden av prestisje som preger større nasjoner.

Sverige og Danmark gjør et meget godt EM. Det er svenskene vi har mest komtakt med, og det er ingen tvil om at vi føler godt når dem presterer. En sølv og en bronse i senior,samt  gull i Kata er flotte resultater. -og dette gleder oss stort. Danmark viser bredde og styrke,og imponererkansje mest med bredden og jr stallen som virker meget solid.

Dette er ikke bare gledelig, men også viktig. Dette fordi man har merket en tretthet på de mindre nasjonene som kun blir listefyll gang på gang ovenfor de store østblokk nasjonenen. Dette viser at det kan la seg gjøre, men for all del det koster mye. Neste turnering blir Swedish Open i september, en internasjonel topp turnering, som er en av de ytterst få som har bl.a Japanske fighters med.

Men først er det sommeren i mellom,. med alt som hører med!

Osu!


En rask stevnings rapport fra dagen Jr,og hvordan dagen har fortonet seg for Norge. NKO Norge stiller med Robin Larsen fra Færder som jr, og dommere fra hele Norge har også vært i aksjon.

 

En liten runde på hva som ble gjort torsdag, hvor annkomst og registrering blir gjort. Etter dårlig organiserig får utøvere til slutt veid seg inn samt registrert seg. Dette går så tregt at flere må sitte å vente i over 4 timer på dette. For å sette et perspektiv på dette kan det fortelles at det var kun èn person som alene hadde jobben med å sy på alle start nr...

Norges tropp på fire ble av sykdom halvert,og sammen med Larsen stiller Tina Johansen (i morgen)

Etter trekningen var Larsen satt opp i mot en fra Moldova. Dette er en nasjon som har brukbar jr stamme,men færre senior utøvere. Larsen hadde kamp nr 8 på sin matte,og det var fire matter totalt. Dette var en matte for mye, fordi det var så trangt at man kunne ikke gå i mellom mattene,og lang mindre coache der ifra! Luften i hallen forsvant med en gang,så dette var strengt tatt ikke bra nok for en EM standard.

<----Robin Larsen i sitt første EM

 

Kampene gikk fort, og det var mange knock out`s. Så var det Norge sin tur, og planen ble lagt på forhånd,og den skulle følges selv om man ikke hørte elles så noe til coachen fordi man visste ikke hvor denne ble passert hen. Robin Larsen satte gode teknikker fra start av,og det tok ikke lang tid før man så at dette satt som det skulle. Så ble det en belønning også, Waza ari etter lowkick. Dette ble understreket med treff i kroppen og vinst til Robin Larsen og Norge! Neste kamp var dog ikke lang unna,og man avventet på stedet til det var ny runde.

Bulgarsk motstand neste,og vi visste at dette var en av de som var forventet å ende i toppen. Vel etter å krange seg frem til matte,og rive til seg bånd(Aka) var det klart. Bulgareren var som anntatt,og etter noen vekslinger satte han et hodespark mot Larsen som denne blokkerte. Uansett, med armene i mellom spark og hodet velger dommere å gi poeng til Bulgaria. Larsen mister ikke mye av fokuset,og holder sitt game levende,til samme ting skjer igjen. Resultatet er tap for Norge. Surt på måten det skjer på, men vi klager ikke på resultatet for det stemte med hva vi så.

S.Haukedalen, R. Larsen og Knut Larsen     --->       

Uansett en sterk EM deby av Robin Larsen,og det nør ikke bli lenge til han er i aksjon igjen for det vil alle se!

www.haukis.com