Mushin challenge

2012

"ABOVE   THE   LAW"

3.mars 2012

Etter den 7. utgaven av Mushin Challenge, er det tid for en aldri så liten oppsummering og rapport,samt et lite blikk på hva denne turneringen bidrar til direkt og indirekte.

Aldri før har det vært så mange rene fullkontakt kamper, altså etter internasjonale mål ift beskyttelse. MC konseptet har utvilsomt slått til i den retning som man ønsket, det å rekrutere, motivere og utvikle fullkontakt utøvere. "mellomlandingen" i kategorien uten hansker fungerer også meget godt, og den trinnvise oppbyggningen går langt raskere enn andre utprøvde tilbud.

Debutantene kom godt forbredt. Det er ingen tvil om at innstillingen og kompetansen er god i den opplærende fasen rundt om i klubbene som stilte.Og med utøvere fra Tromsø, Finnsnes, Oslo, Færder, Hrten og Ringerike ble dette en meget god mix.Det manglet heller ikke på meriterte utøvere, og fighters med et flertall nasjonale og internasjonale titler gjorde opp på matta.

 

Sindre/Finnsnes og Henrik/Horten viste meget teknisk god fighting i Mushin 

 

Den tekniske renheten skal være noe MC deltagerne prioriterer,og det gjøres det betydelig.Ingen registrerte skader, minimalt med sleivtreff eller ureglementerte treff er også et faktum. Alt dette kommer av langsiktig jobbing med å bygge en teknisk kultur, fremfor å skjule f.eks hodeslag som "sånt skjer" (samme person 3-5 ganger i samme kamp?!) Banker og slår man etter "aimless punching" prinsippet blir man aldri bedre,det er kun noe man tror.

Johan/Rkk og Jarle/Rkk viste meget sterk fullkontakt fighting. Johan brukte MC som generalprøve før IKK Open om to uker.

Derfor er det svært gledelig å se reltivt uerfarne fighters sette teknikkene sine der og ikke minst når dem skal, samt det at de er mottakelige for omstillinger og tilpassninger på kort tid.Kampene blir rene, tekniske og harde som et resultat at man føler trygghet ettersom kontrollen alltid er tilstede hos motstander.

Erfarne utøvere gjør også en betydelig jobb med å vise veg for de som ikke har samme fartstid. Dette innspirer og motiverer alle som er tilstedet, og får som gevinst at man yter sitt aller beste på matta! Publikum er også merkbart tilstede,og her blir man heiet frem når man trenger det, og trykket på matta øker i takt med trykket fra tilskuerne!

Flere fikk tunge forlengelser under dagens stevne,og i disse tilfellene kom dette samspillet betraktelig til spille!

Robin/Færder viste hvorfor han vant Swiss Open ,

og Henrik/Rkk fikk en bekreftelse på at ting går riktig veg!

 

Med å lage oppsett som kan kryss de tradisjonelle rammene gjør sitt til at man får topp kamper. Å jobbe bevisst med å sette opp motstandere som virkelig treffer hverandre, er god avkastning for alle innvolverte. Dette krever at man har kjennskap til utøvere og miljø,men det er en smal sak når miljøet er til de grader så aktivt som det er.Dette åpner også for at man gir utøvere med sterke/svake sider en wake up call hva som kan skje om man plutselig står ovenfor en som faktisk plukker alle favoritt teknikkene dine. Fysisk utfordring kan også være en faktor, men alt dette må balanseres med omhu som man ikke mister tråden.

Christer/Finnsnes og Svein Arne/Rkk måtte igjennom flere harde forlengelser før kampen tok slutt!

Stor takk til ALLE som på en eller annen måte deltar på denne eventen som gir oss noe mer enn en vanlig dag!

Flere bilder (og film) kommer, enn så lenge kryss av i kalenderen:

Film tatt avTommy Støa fra www.ringsport.no

 

 

www.haukis.com